În iunie 2017, pe rolul Tribunalului Argeş intra un dosar în care procurorii DNA Piteşti au dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghe M., persoană fără calitate specială, alături Nicuşor S., medic legist, Dumitru S., Dănuț Aurelian D., Lucian Popa, foşti polițişti, şi, respectiv, Constantin Viorel B., agent de poliție, pentru acte de corupţie. Pe parcurul cercetărilor, Lucian P. și Dumitru S. au încheiat act de recunoaștere a vinovăției, aspecte despre care am relatat la momentul potrivit.
Prin decizie a instanţei, Gheorghe M. a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare în regim de detenţie, medicul Nicuşor S. a primit o pedeapsă de doi ani cu suspendare pe un termen de încercare de patru ani, Dumitru S. a primit un an si opt luni de puşcărie pe un termen de supraveghere de doi ani şi şase luni, Lucian P. a fost condamnat la un an şi 10 luni pe durata unui termen de supraveghere de doi ani şi jumătate, Constantin Viorel B. a primit şi el doi ani de închisoare pe durata unui termen de încercare de cinci ani, iar Dănuţ Aurelian D. a fost condamnat la trei ani pe un termen de încercare de opt ani., şi aceste pedepse fiind cu suspendarea executării pedepsei. Dosarul este o disjungere dintr-un alt caz în care Gheorghe M. a fost condamnat, în 2012, la trei ani de închisoare pentru fapte asemănătoare.
„Între 2007-2011 inculpatul Gheorghe M., în baza aceleiași rezoluții, direct sau prin intermediari, a pretins și primit sume de bani sau foloase de la mai multe persoane cercetate sub aspectul infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, inculpatul lăsând să se creadă că poate interveni pe lângă funcționari publici care au dispus sau efectuat expertizele medico-legale de calcul retroactiv al alcoolemiei prin acest mod rezultând fapte sub limita pentru care fapta constituie infracțiune. În activitatea sa infracțională, inculpatul Gheorghe M. a fost ajutat de medicul legist Nicușor S. şi agenții de poliție (…) Inculpatul (…) a pretins 17.300 lei și 5.600 euro, primind 10.750 lei și 3.500 euro pentru a ajuta persoanele să scape de răspunderea penală și să-și recupereze permisele”, se precizează în rechizitoriul procurorilor Anticorupţie.
Medicul legist a negat în faţa instanţei de judecată instanță faptele reţinute în sarcina sa de procurorii DNA susţinând că nu intră în atribuțiile sale expertizele de calcul ale alcoolemiei, care se fac doar la IML „Mina Minovici”. Decizia instanţei de fond nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.
Un Comentariu
Pontifaunir
” MEDIC LEGIST CONDAMNAT. A FALSIFICAT ANALIZELE UNUI ȘOFER BEAT „.
D’apoi, vezi ca ciurucuri sunt peste tot ; doar hahalerele-i vad … „prea-sfinti” !