După febra cumpărăturilor de Paşte, când mielul şi oaia au fost la mare căutare, porcul românesc şi-a reocupat poziţia de lider în Piaţa Ceair din Piteşti. Într-un mod cu totul bizar, maţele pentru grătar i-au luat „faţa” grăsunului, fiind la mare căutare. De ce? De gustibus…
La categoria „grea”, vitrinele frigorifice sunt… împănate nu numai cu sortimente de carne, ci şi cu organe.
În raionul de profil, maţele pentru grătar („chişcăre”), cu trecere la clienţi, se dau cu 13,99 lei/kg. La fel de căutată, burta de vită costă o… ţâră mai mult (14,90 lei/kg); măruntaiele de miel se vând cam la fel. În schimb, organele de vită pot fi achiziţionate cu 8,30 lei/kg. Iar gospodinele care se pricep să gătească ficat de casă scapă şi mai ieftin, fiindcă ingredientul principal, adică ficatul de porc, se găseşte, în cea mai mare piaţă din Piteşti, cu 6,99 lei/kg.
Şoriciul… subţire tot cu cheltuială se ţine (70 lei/kg), ceafa de porc costă, fără un ban, 22 lei/kg, cotletul fără os se dă cu vreo 19 lei/kg, pulpa fără os se vinde cu 15,99 lei/kg, fleica şi pieptul pot fi cumpărate şi cu 14,99 lei/kg, iar capul grăsunului… înscrie un… gol în portofel de 5 lei/kg.
Galantarele sunt garnisite şi cu sortimente de viţel; pulpa costă 23,90 lei/kg, fleica, 17,90 lei/kg, rasolul şi capul de piept, 16,90 lei/kg etc.
După ce au fost… vânate în Săptămâna Mare, mielul şi pastrama de oaie au cam dispărut din peisajul pieţei; negustorii care nu au renunţat la aceste specialităţi au pus tarifele la… conservat (în medie, costă 24 lei/kg, respectiv 21,90 lei/kg).