În acest an, târgul de Mărţişor de la Piteşti abia şi-a făcut loc printre troienele de zăpadă din Piaţa „Vasile Milea”. Înainte de a-şi amenaja standurile, comercianţii au dat cu sârg la lopată. Cu gândul la câştig şi cu ochii după clienţii ce s-au cam lăsat aşteptaţi, negustorii au tremurat de frig în faţa tarabelor doldora de accesorii.
În ciuda corturilor de protecţie, fulgii de nea s-au aşternut ca un voal de mireasă peste bogăţia de mărunţişuri cu formele consacrate de: coşari, trifoi, potcoave, buburuze, floricele, fluturaşi, broscuţe, ciupercuţe, inimioare etc. Pe unele accesorii au fost imprimate imagini cu personaje îndrăgite de copii, precum: Prinţesa Sofia, Olaf, Elsa, Anna, Minioni, Minnie, Mikey, Pluto, Jerry ş.a.
Expoziţia cu vânzare etalează mărţişoare de tip broşă, brăţară, breloc, pandantiv etc., fiind create din te miri ce materiale: aur, argint, mărgele, fetru, ceramică, marcasite, strasuri, sticlă, piele, fâşii subţiri de hârtie (tehnica quilling), pastă polimerică, scoici, plastic, tablă ordinară, chiar şi din… cocă pictată cu acrilice (pasta fiind preparată din făină, sare fină şi apă călduţă).
Nu pleacă nimeni cu mâna goală din târg. Cel mai ieftin mărţişor costă un leu.
Unul dintre comercianţi este… japonez. Căsătorit cu o româncă şi stabilit de zece ani în România, Jun, în vârstă de 40 de ani, are trei copii. Bărbatul din Ţara Soarelui Răsare se ocupă cu comerţul, dar îşi încearcă pentru prima oară norocul în afacerea cu mărţişoare. Japonezul întâmpină primăvara românească oferindu-le clienţilor brăţări împletite manual, accesorizate cu simbolul infinitului. Un astfel de accesoriu costă 5 lei.