# Rămâne în funcție
Astăzi s-a înregistrat o premieră în istoria judeţului Argeş: preşedintele Consiliului Judeţean (funcţie instituită în anul 1992) a trebuit să facă faţă unui test de susţinere politică. Astfel, în şedinţa plenului a fost inclus pe ordinea de zi un proiect de hotărâre iniţiat de către 12 aleşi de la PNL, PAM şi PMP pentru demiterea lui Dan Manu (PSD) din funcţia de preşedinte al instituţiei.
„Capetele de acuzare”, şapte la număr, vi le-am prezentat pe larg ieri: de la lipsa de transparenţă în luarea deciziilor până la modul în care Manu s-ar fi comportat ca şef al Consiliului.
Lovitură de teatru
Pentru ca Manu să fie demis ar fi fost nevoie de 24 de voturi dintr-un total de 35 (34 de consilieri fiind prezenţi). Însă, surpriză: PSD şi ALDE au anunţat că nu participă la vot! În aceste condiţii, secretarul judeţului, Ionel Voica, a citat din lege şi a spus că, nefiind nici măcar 24 de consilieri care să îşi exprime opţiunea, ci doar 12, votul se amână, probabil pe termen nelimitat.
Astfel, Manu îşi poate continua mandatul până în iunie 2020, atunci când vor avea loc alegeri. De atunci, însă, se schimbă regulile jocului: dacă în 2016 preşedintele Consiliului Judeţean a fost ales de către consilieri, din 2020 acesta va fi ales prin vot direct al cetăţenilor, ca şi primarii, aşa încât o astfel de „moţiune” nu va mai fi posibilă.
Cine va candida?
Însă dacă Manu va mai candida pentru şefia Consiliului Judeţean susţinut de PSD sau, din contră, partidul va avea altă opţiune (se aude că ar dori să candideze Ion Georgescu, primarul de la Mioveni), este altă discuţie. Cert este că în PSD Argeş sunt mai multe tabere, iar unii social-democraţi au nemulţumiri faţă de Manu, exprimate făţiş sau încă ţinute ascunse. Nicio variantă nu este exclusă, aşadar, la fel cum va fi interesant de văzut cu ce candidaţi va veni opoziţia sau dacă nu cumva partidele care acum tânjesc la majoritatea în Consiliul Judeţean vor avea un candidat comun. Vom trăi şi vom vedea!