Luna august a fost una cu cântec pentru comercianţii de carne şi produse lactate. În urma controalelor DSVSA Argeş, au fost descoperite peste 10 tone de carne şi preparate din carne depozitate în condiţii necorespunzătoare sau alterate. Unităţile cu pricina au fost amendate, sancţiunile cumulate ajungând la 22.200 lei. Prea puţin dacă ne gândim la câte toxiinfecţii sau alte afecţiuni au cauzat consumatorilor ghinionişti. Evident, produsele cu probleme au fost scoase din consumul public. Aceasta este însă doar o parte a problemei ce ţine de alimentaţie. Chiar şi în marile lanţuri de super sau hipermarketuri produsele bune sunt numărate pe degete. Pentru a creşte volumul vânzărilor, comercianţii preferă să promoveze produsele ieftine, dar de proastă şi foarte proastă calitate. La rafturi găseşti sute de mezeluri „umflate” de conservanţi încât nici câinii nu se ating de ele. Poate că normele de fabricaţie a acestor „bombe chimice” ar trebui să fie mult mai exigente pentru a nu ne pune sănătatea în pericol! Nici despre fructe şi legume nu avem cuvinte de laudă. Am scris luna trecută despre cum comercianţii scot la înaintare produse de calitatea a doua (şi chiar mai rău – produse bune de aruncat la porci) pe care le vând la preţuri de calitatea întâi.
George OLTEANU
Un Comentariu
Crina
Buna ziua,
Nu ar fi mai eficient sa publicati pur si simplu numele acestor unitati care reprezinta un pericol pentru populatie? Asa poate ar fi mai precauti, cand ar vedea ca nu le mai calca nimeni pragul…