Deşi şi-a construit un nume în domeniul farmaceutic, Maria Vlădău, musceleancă de origine, dar stabilită în Costeşti, se remarcă mai puţin prin cifra de afaceri, numărul punctelor farmaceutice pe care le deţine sau cel al congreselor internaţionale la care a participat, uimind prin costumul popular pe care îl prefera ţinutei „ofice”. Primind o educaţie religioasă sănătoasă, de la care nu s-a abătut nicio clipă, distinsa doamnă, care a devenit o ambasadoare neoficială a iei româneşti peste hotare, are şi o latură mai puţin cunoscută. O credinţă măruturisită, trăită şi transpusă în fapte neştiute decât de Dumnezeu şi de familie.
Mare iubitoare a locului natal, satul muscelean Măţău, Maria Vlădău se implică în viaţa şi nevoile parohiei din această localitate, fiind susţinătoarea materială a unora dintre lucrările executate la biserica de care este atât de legată sufleteşte. Acum femeia se află în căutarea unui sculptor, pentru ca zestrea bisericii, în speţă mobilierul, să fie pe măsura importanţei monumentului. În cimitirul din vecinătatea lăcaşului, îşi dorm somnul de veci întru nădejdea Învierii multe rude ale familiei Vlădău, astfel că, pentru patroană, restaurarea şi înfrumuseţarea bisericii este o datorie de onoare.
Până la momentul în care îşi va vedea toate dorinţele estetice împlinite, farmacista achiziţionează, pe lângă costume populare foarte vechi, icoane. Are multe acasă, dar o parte dintre ele, pe zidurile biroului său din farmacia situată în centrul oraşului Costeşti. Zeci de opere de acest fel, aşezate una lângă alta. Oricine pătrunde în încăpere are iluzia că păşeşte într-un altar! Iar pentru o farmacie lucrul este rar, dacă nu inedit în judeţul nostru. Maria Vlădău recunoaşte că se simte ocrotită în acest spaţiu şi oricâte probleme ar avea, aici le găseşte rezolvarea, pentru că icoanele îi „transmit” o stare de linişte interioară şi tot ele sunt izvorul energiei cu care porneşte în fiecare zi la drum.