– Interviu cu Dorin Mărăşoiu, candidat PSD la Camera Deputaţilor –
– Ce calităţi vă recomandă pentru a candida la Camera Deputaţilor?
– Mă consider o persoană puternică, sinceră, un bun organizator, care vine cu un bagaj de experienţă în mai multe domenii, inclusiv instituţională, după ce am ocupat circa 1 an şi jumătate postul de vicepreşedinte al CJ Argeş. Cred că un parlamentar trebuie să îndeplinească câteva criterii, să aibă tărie de caracter, să fie compatibil cu orice gen de cetăţean, să înţeleagă problemele tuturor, să aibă capacitatea de a lucra în echipă pentru binele comun. Am convingerea că deţin aceste calităţi şi o spun cu rugămintea de a-mi scuza lipsa de modestie.
Creşterea prosperităţii
– Cu ce noutăţi veniţi în programul partidului?
– Programul PSD este bine pus la punct şi conţine vaste măsuri ce vizează toate categoriile sociale şi toate domeniile de activitate. Suntem un partid serios şi de aceea în programul PSD sunt prezentate, pentru fiecare măsură, sursa de finanţare, calendarul de implementare, efectele, beneficiarii şi impactul bugetar.
Printre măsurile cu mare impact, le-aş aminti pe cele referitoare la combaterea sărăciei extreme şi creşterea prosperităţii generale.
În acest sens, programul PSD prevede ca impozitul pe venit să scadă de la 16% (2016) la 0% la 1 ianuarie 2018 pentru salariaţii care au minim 2.000 lei brut pe lună şi de la 16% la 10% (2018) pentru cei cu un salariu brut lunar de 2.000. De asemenea, pentru pensionarii care au mai puţin de 2.000 lei brut pe lună o să fie eliminat impozitul pe venit de la 1 ianuarie 2017 şi redus de la 16% până la 10% pentru cei care depăşesc 2.000 lei brut pe lună. Aceste măsuri sunt însoţite şi de scăderi sau eliminări preconizate ale contribuţiilor (CAS, CASS, şomaj, concedii etc.), urmând ca pensionarii să nu mai plătească contribuţiile la sănătate. Totodată, în programul de guvernare al PSD se prevede ca salariul minim brut să fie majorat la 1.400 lei în 2017, la 1.510 lei din 2018, la 1.625 lei în 2019 şi la 1.750 lei în 2020. De asemenea, potrivit programului de guvernare PSD, salariul mediu brut va ajunge de la 3.100 lei în 2017 la 3.950 lei în 2020.
PSD propune de asemenea: sprijinirea fermierilor, pentru a nu mai importa alimentele pe care românii le pun pe masă; reindustrializarea ţării, pentru a avea locuri de muncă bine plătite în companii româneşti puternice cu capital românesc; sprijinirea tinerilor, pentru a îi convinge că viitorul lor este aici, acasă; creşterea anuală cu 20% a numărului de firme existente şi creşterea competitivităţii.
Toate acestea şi multe alte propuneri sunt posibile, trebuie doar să îndrăznim să credem în România, în sfârşit, prima dată după 1990.
Soluţii pentru agricultură şi silvicultură
– Ce vă propuneţi să faceţi pentru argeşeni dacă veţi fi ales? Concret!
– Ca deputat PSD, dacă voi fi ales, afirm că nu-mi voi desfăşura activitatea nu atât pentru mine sau pentru partid, cât pentru oamenii din Argeş. În concluzie, dincolo de ţelurile cu impact naţional prevăzute în programul PSD, pentru a căror realizare voi lupta alături de colegii mei, voi avea în plan şi dezideratele argeşene. Cred că noi, argeşenii, merităm mai mult, merităm drumuri mai bune, şcoli şi spitale civilizate, locuri de muncă mai multe şi mai bine plătite.
Personal, mă voi implica în căutarea de soluţii legislative care să dezvolte agricultura şi silvicultura, întrucât cunosc bine aceste domenii şi ştiu cu ce dificultăţi ne confruntăm zi de zi. Afirm că se poate îmbunătăţi legislaţia şi că se pot emite proceduri mai clare şi mai directe. În acest sens, am mai multe propuneri pe care le voi susţine în Parlament.
Totodată, întrucât consider că este importantă comunicarea, voi avea uşa deschisă pentru toată lumea, astfel încât să fiu în legătură permanentă cu argeşenii, indiferent de poziţia lor în societate ori de culoarea politică. Cred că ţine de rolul parlamentarului să comunice cu comunitatea, să preia problemele semnalate de aceasta şi să caute soluţii în Parlament, la Guvern sau la instituţiile naţionale, după caz.
În concluzie, îmi propun să mă bat pentru realizarea tuturor proiectelor ce pot ridica nivelul de trai şi de civilizaţie în Argeş. Ştiu că voi reuşi, pentru că eu îndrăznesc să cred nu doar în România, la modul general, ci şi, punctual, în argeşeni. Aşa cum ne-au dovedit-o atâţia dintre înaintaşii noştri, că-i vorba de Brătieni, de Goleşti sau mulţi alţii. Mi-am pus de mai multe ori încrederea în conjudeţenii noştri şi nu am fost dezamăgit niciodată. Îi aştept la vot, pe 11 decembrie, pentru un nou şi bun început!
„Argeşul”
Un Comentariu
Puiu
Domnule Mărăşoiu, am apreciat faptul că în interviul dumneavoastră nu aţi atacat alte partide sau persoane. M-aş bucura să ajungeţi în Parlamentul României şi să puneţi în aplicare soluţiile pentru dezvoltarea agriculturii, pentru că domnii Tămagă şi Daniel Constantin, nu au făcut nimic, ca să pot să-i laud acum. Este foarte importantă comunicarea, dar să nu uitaţi de ea, sau să comunicaţi numai cu cei care vă vor adula. Referirea pe care aţi făcut-o la comunicare să nu rămână doar o abureală, şi să o puneţi în aplicare exact cum aţi spus în acest interviu. Să fiţi la fel de bun, ca vinul pe care-l produceţi şi despre care am aflat în articolul din 7 octombrie, ” Povestea vinului din viile lui Mărăşoiu „. N-ar fi rău să recitiţi comentariul de atunci!