Există bun simţ, dar există şi legi, asta unde acesta lipseşte. De o vreme încoace, o jurnalistă pe nume Olivia Steer, devenită o campioană a curentului antivaccinare, face valuri, opunând ştiinţei, oamenilor din domeniul medical comportamentul său care respinge vaccinarea.
O acţiune a Curţii Supreme din Germania s-a soldat cu decizia că „Rujeloa nu există”. Faptul acesta a activat-o pe O.S. Publicate libere de orice precizare, aceste cuvinte ascund o altă realitate.
De fapt, se reia o întâmplare din 2011, când Stefan Lanka, un biolog, a susţinut că rujeola nu este datorată unui virus, acesta neexistând. Lanka crede că boala este psihosomatică, nu virală.
Dr. David Bardens i-a produs nişte probe că el, virusul, există, astfel că i-a cerut lui Stefan Lanka 100.000 de dolari, câţi a pretins acesta că-i dă celui care demonstrează că virusul există.
Lanka n-a dat banii. A urmat un proces. Prima instanţă i-a dat dreptate lui Bardens. A doua a stabilit că numai Lanka poate decide dacă probele sunt bune. Curtea Supremă a decretat că nu există nici un motiv de a schimba sentinţa, de vreme de nu s-a demonstrat dacă virusul există sau ba. De aici şi „fake news” – „rujeola nu există”.
În Germania, cine nu are consilierea medicului pediatru cum că părintele înţelege riscurile dacă nu-şi vaccinează copilul primeşte o amendă de 2.500 de euro.
Cum este în Franţa? Obligatorii – vaccinurile difterie şi tetanos şi poliomielită. Recomandate: vaccinurile tetravalent şi hexavalent. Ministerul Sănătăţii spune: „Alte maladii pot fi, de asemenea, evitate prin vaccinarea copiilor pentru rujeolă, rubeolă, oreion, tuberculoză, infecţii cu pneumococ şi meningococ”.
Persoanele expuse pentru care maladia ar avea consecinţe grave trebuie să se vaccineze pentru papilomavirus (pericol de cancer uterin), gripă sezonieră, varicelă, hepatita A, turbare.
Cine pleacă în excursii în diferite zone trebuie să se vaccineze împotriva febrei galbene, paludismului, holerei. În România se reuşise, la un moment dat, spun statisticile, să se vaccineze 45 la sută dintr cei vizaţi.
Până pe 4 mai a.c., în România s-au înregistrat 12.799 cazuri de rujeolă, dintre care 52 de decese. Numai în intervalul 30.04.2018 – 4 mai a.c. s-au ivit 151 de cazuri de rujeolă în 18 judeţe şi în Bucureşti. A susţine că rujeola nu există, aşa cum pretinde Olivia Steer, este o iresponsabilitate, o negare a existenţei sale şi a… morţii din cauza ei.
După părerea noastră, în urma evaluării ministerului de resort, atitudinea faţă de rujeolă trebuie să intre în jurisdicţia securităţii naţionale, CSAT fiind instanţa care să decidă comportamentele iresponsabile (copiii fac parte, totuşi, din colectivităţi, începând cu creşa şi grădiniţa).
Un Comentariu
dima
A dovedit cineva existenta virusilor?