Primarii argeşenii s-au plâns în repetate rânduri Prefecturii că mistreţii şi urşii fac ravagii în exploataţiile agricole şi chiar în gospodării, ca să nu mai vorbim despre efectivele de animale domestice.
La fel, mulţi cetăţeni de pe întreg cuprinsul Argeşului. Degeaba.
Invocând legislaţia stufoasă care mai degrabă protejează urşii decât omul, vânătorii nu s-au atins de animalele sălbatice.
Acum, fiind criză din cauza epidemiei de pestă porcină africană, este o oportunitate de a diminua efectivele de animale sălbatice care provoacă pagube.
Cotele de mistreţi din toată ţara aprobate deja pentru vânătoare vor fi suplimentate, animalele urmând a fi vânate pe parcursul a 3 luni. Şi urşii vor putea fi vânaţi în aceleaşi condiţii.
„ONG-urile sunt de vină!” Oare?
Conform specialiştilor, un urs are nevoie de un areal de 26 km pătraţi pentru a fi un echilibru natural, dar mai stă cineva să analizeze? Şi ne mirăm că dau năvală urşii la cetatea Poenari sau se plimbă prin curţile şcolilor. Aşadar, liber la urşi şi la mistreţi!
Fostul deputat de Argeş Filip Georgescu (care a condus Regia Naţională a Pădurilor „Romsilva” şi este vânător) este de părere că vina pentru situaţia actuală este împărţită.
„S-a ajuns aici din cauza ONG-urilor de mediu şi a habarniştilor din instituţiile publice de protecţia mediului. Păi, în Delta Dunării – zonă cu focar de pestă porcină – nu s-a mai făcut vânătoare de nouă ani! De asemenea, în toată ţara nu s-au mai respectat normele de vânat (cotele), căci au intervenit ONG-urile de protecţie a animalelor şi de mediu, iar «specialiştii» de la Mediu s-au raliat. Or, şi vânătoarea este o activitate economică şi are rolul important de a menţine un efectiv optim de animale. La urşi, de exemplu, am ajuns să avem peste 8.000 de exemplare, când ar trebui să fie circa 2.200 în toată ţara. Şi atunci, degeaba mutăm urşii din zona cetăţii Poenari, cheltuim banii aiurea, că ori se întorc, ori vin alţii!”, ne-a declarat Filip Georgescu. Până şi vulpile trebuie să fie împuşcate cu anumite aprobări. „Staţi să vedeţi când o da turbarea în nişte oameni! Dacă nu cumva o fi dat, că prea e tulburată rău societatea în ultima vreme!”, conchide, ironic, Filip Georgescu, fost preşedinte al PSD Argeş.
Un Comentariu
Anonim
Adevarata cauza a interactiunilor nedorite dintre oameni si ursi o constituie DEFRISARILE salbatice. Animalelor le-au fost distruse habitatul si hrana si de aceea, flamande, vin in satele oamenilor, Dar vanatorii cauta orice pretext pentru a-si satisface pofta de a ucide animalele nevinovate