Dacă există un lucru bun care a rezultat în urma pandemiei de coronavirus, este recunoașterea pe scară largă a importanței sistemului imunitar. Acest lucru nu implică faptul că imunitatea nu a jucat un rol esențial și înainte, dar acum tot mai mulți oameni au devenit interesați de acest subiect. Un factor care te poate ajuta să îți protejezi organismul de multitudinea de factori externi care i-ar putea dăuna este, conform opiniilor specialiștilor, meditația.
Iată cum te poate ajuta meditația să îți fortifici imunitatea și organismul!
- Cum îți poate susține meditația sistemul imunitar?
Până în ultima perioadă, mecanismul imunității era considerat a fi pur fizic. Această credință a fost zdruncinată, după ce cercetătorii au explorat și dezvoltat o înțelegere a legăturii dintre creierul uman și sistemul imunitar – celulele imune funcționează ca răspuns la mesajele chimice trimise din creier. Pe măsură ce dovezile acestei legături au crescut, specialiștii au început, de asemenea, să recunoască faptul că gândurile, dispozițiile și emoțiile ar putea avea un impact major asupra imunității.
Este clar că depresia și tulburările de anxietate, oricât de ușoare ar fi, pot avea un efect nedorit asupra imunității. Meditația, pe de altă parte, scade nivelul de stres și îți stimulează starea de spirit. Această stare de pace și fericire este propice nu doar sănătății mintale, ci și imunității tale, crescând nivelul de limfocite din sânge. Pentru a maximiza efectele meditației, este recomandat să apelezi și la suplimente alimentare naturale, vitamine sau ceaiuri. Astfel, îți poți fortifica imunitatea cu produse de la Puterea Plantelor, pentru a te asigura de faptul că organismul tău primește toți nutrienții necesari unei funcționări optime.
- Cum te poți folosi de meditație pentru a-ți fortifica mintea și corpul?
Pentru început, găsește o poziție în care să te simți confortabil. Nu trebuie să stai neapărat în poziția clasică de lotus, cu picioarele încrucișate, dacă acest lucru nu te face să te simți bine.
Respiră în mod natural. Deși meditația implică, de regulă, concentrarea asupra respirației, încearcă să nu te gândești prea des la ea sau sa o modifici. În cele din urmă, odată cu exercițiul, lucrurile se vor desfășura în mod natural.
De asemenea, este recomandat să îți construiești un spațiu special dedicat procesului de meditare, deoarece acest lucru îți poate aduce un sentiment de disciplina și confort. În același timp, nu fi prea rigidă. Partea cea mai bună a meditației și a orelor de yoga este că le poți face oricând și oriunde, așa că îmbrățișează cu încredere flexibilitatea.
După ce ai terminat exercițiul, dedică un moment introspecției. Observă cum te simți fizic, mental și emoțional. Acest lucru te va ajuta să înțelegi mai bine modul în care te afectează meditația, consolindându-ți, în același timp, motivația.
Cel mai important, nu renunța. Meditația necesita răbdare. Nu te aștepta la rezultate instantanee, ci lasă lucrurile să aibă un ritm natural.
În concluzie, experții consideră că meditația ajută sistemul imunitar să producă mai mulți anticorpi pentru a lupta împotriva invadatorilor străini, cum ar fi bacteriile și virușii, protejandu-te astfel de diverse boli. Intră de astăzi în lumea acesteia și privește cum vei deveni mai puternică!
Sursă foto: Shutterstock.com.
Un Comentariu
NewMedicine
Excelent! Bine ca scriem si despre asta 🙂