Un muzicant ambulant a schimbat, fără să ştie, destinul unui copil. Într-o bună zi, pe când bătrânul lăutar interpreta la strune cântece de nuntă şi de inimă albastră s-a oprit să-l asculte o fetişcană de 14 ani. Copila nu-şi putea lua ochii de la mâna stângă a bunicului ce mânuia cu atâta vioiciune şi pricepere arcuşul, de parcă se afla pe o scenă, nu la un colţ de stradă. În cutia instrumentului muzical, aşezată la picioarele menestrelului pensionar, trecătorii cu dare de mână aruncau, din când în când, câte-o para. Virtuozul nu cerea nimănui de pomană; însenina vremurile, descreţind cu repertoriul său ales frunţile oamenilor. Această lecţie de viaţă a stârnit-o pe Corina să studieze vioara; inspirată de bătrânul lăutar, fata s-a înscris cât a putut de repede la Şcoala Populară de Arte şi Meserii. „Bine a făcut, fiindcă este o speranţă; cum ea ar vrea să se facă doctoriţă, mâine-poimâine o să auzim că a ajuns să cânte în Orchestra Medicilor!”, a lăudat-o profesorul ei, Cătălin Iancu.
Viitoarea studentă la Medicină vindecă, deocamdată, sufletele ascultătorilor. Pe adolescenta inspirată de bătrânul lăutar o ajută talentul nativ, dar şi faptul că ciupeşte cu artă mandolina.
Corina este, acum, în anul II la Şcoala Populară de Arte şi Meserii Piteşti şi s-a alăturat elevilor care au susţinut un spectacol dedicat zilei internaţionale a copilului. Manifestarea îndulcită cu… bomboane a avut loc în sala „Vasile Veselovski”, managerul Gabriela Pendiuc apreciind entuziasmul artiştilor.
Dulce foc a fost şi un trio formidabil, alcătuit din doi frăţiori (Evelina şi Flavius) şi o fetiţă de seama lor, cu floare prinsă-n păr (Graţiela). Folcloriştii pregătiţi la profesorul Valentin Grigorescu au cântat şi au chiuit pe scenă de le-au sărit iile de pe ei, fiind acompaniaţi de orchestra şcolii. Melodia „Constantine, Constantine” a atins coarda sensibilă a publicului.
Ritmurile populare s-au împletit şi cu acordurile muzicii uşoare, spre deliciul spectatorilor care au aplaudat un program artistic variat şi vioi.
Mirela NEAGOE