Pe îngusta stradă Ana Ipătescu (de la Teatrul „Davila” spre bulevardul I.C. Brătianu) mi-a atras atenţia o pancartă peste drum de fostul sediu PNŢCD Argeş, lângă Casa Corpului Didactic. Este un anunţ de intenţie al unui dezvoltator imobiliar, conform căruia, aici, pe un petic de pământ, ar urma să fie construit un hotel. Spaţiul este însă insuficient.
„Este un proiect respins de două ori în comisie. Nu se va face acolo niciodată un hotel; nu e nici teren suficient, iar traficul pe strada Ana Ipătescu este şi aşa aproape sufocat!”, ne-a declarat preşedintele comisiei de urbanism din Consiliul Local Piteşti, Cristian Gentea. În şedinţa de plen din august au fost retrase sau respinse mai multe proiecte imobiliare, dar în această săptămână sunt alte opt astfel intenţii pe ordinea de zi!
Ritm ameţitor
Se construieşte în Piteşti într-un ritm ameţitor. Bloc lângă bloc, bloc lângă case… În această săptămână, Consiliul Local va trebui să decidă cu privire la alte opt proiecte. Acestea vizează construcţia unor imobile pe străzile Vasile Militaru, Gârlei (două), Republicii, Fraţii Turnavitu, Nicolae Labiş, Tache Ionescu, Gheorghe Ionescu Gion. Unele Planuri Urbanistice de Detaliu fuseseră amânate pentru clarificări.
Cinci etaje
Cele mai multe discuţii vor viza intenţia de construire a unui bloc pe strada Gârlei de către omul de afaceri Ion Brănescu. În august, proiectul a fost retras de primarul Cornel Ionică pentru a fi clarificat regimul de înălţime. Mulţi locatari din zonă nu doresc un imobil înalt în apropierea lor. Un alt exemplu: o firmă din Bucureşti, SC HQC Company SRL, a depus la Primărie un Plan Urbanistic de Detaliu pentru construcţia unui bloc cu şase etaje (ultimul aşa-zis „etaj retras”) pe strada Gheorghe Ionescu Gion din cartierul Găvana. Investitorul doreşte să construiască pe un teren proprietate de circa 730 mp un bloc cu subsol, parter şi 5 etaje, plus etajul 6 „retras”. Proiectul PUD-ului a intrat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Piteşti.
Anchetă
Recent a făcut vâlvă situaţia în care a ajuns Primăria Piteşti după un proces cu o firmă – Orentex – care a reclamat că i-a fost blocat dreptul de a construi un bloc şi, astfel, a fost păgubită. Prin urmare, primăria a fost executată silit, urmând să plătească – atenţie! – 11 milioane lei. Mai multe voci din Consiliul Local – inclusiv de la PSD – au acuzat modul defectuos în care angajaţii primăriei cu responsabilităţi în domeniu ar fi tratat acest caz. Liberalii au solicitat constituirea unei comisii de anchetă care să verifice tot ce s-a întâmplat, iar vinovaţii să suporte costurile. Ei bine, proiectul de hotărâre privind înfiinţarea acestei comisii a fost iniţiat, fiind inclus pe ordinea de zi a şedinţei din această săptămână. Din comisie ar urma să facă parte cinci consilieri locali, conform proiectului iniţiat de liberalii Narcis Sofianu, Alexandrina Stanciu şi Gheorghe Duţulescu, respectiv de social-democraţii Cristian Gentea, Cătălin Costescu, Ion Matei, Daniel Janţă şi Dumitru Tudosoiu. Cine va face parte din comisie şi ce rezultate va avea aceasta rămâne de văzut…
2 Comentarii
Anonim
Unii cu șpaga și alții cu „și iau pe cârcă” !
Anonim
Domnilor când se poate sa va ocupați nitel mai mult de cazuri cu polițiști implicați în lucruri neortodoxe? Spre exemplu de cei din Topoloveni ! Aveti ce scrie !