Începând din ianuarie anul viitor, studenţii au ocazia să fie ghidaţi de specialiştii Draxlmaier şi să-şi dezvolte abilităţile necesare pe piaţa muncii. Participarea se face printr-un program tip „Internship” care se desfăşoară timp de şase luni. Studenţii cu performanţe pot beneficia de o prelungire cu încă şase luni sau pot fi chiar angajaţi în cadrul departamentului în care şi-au desfăşurat activitatea – anunţă reprezentanţii companiei germane.
„Departamentul Engineering oferă suport pentru proiectele întregului grup; lucrăm îndeaproape cu colegi din Germania şi nu numai. Ne dorim alături colegi dinamici, curioşi, dornici să acumuleze informaţii şi să creeze împreună cu noi maşina viitorului”, declară Daniela Cîrciuvoianu, director regional al Departamentului Dezvoltare de Produs.
În acest departament sunt disponibile 20 de locuri pentru interni, 15 pentru managementul tehnic al produsului şi cinci pentru dezvoltarea de noi tehnologii. Programul de Internship Engineering se adresează studenţilor de la Facultatea de Mecanică şi Tehnologie şi de la Facultatea de Electronică, Comunicaţii şi Calculatoare.
Alte şapte locuri pot fi ocupate de studenţii care îşi doresc o carieră în domeniul IT. Tinerii încep prin a prelua sarcini de dificultate scăzută şi, în funcţie de potenţial, sunt implicaţi şi în proiecte de anvergură. Cei mai buni interni ajung să fie angajaţi cu normă întreagă în Draxlmaier Group.
Cei interesaţi să se înscrie în program trebuie să trimită CV-urile până pe 5 decembrie la cariere.pitesti@draexlmaier.de, cu titlul Internship IT/ Engineering 2017 sau pe www.draexlmaier.de/cariere. Ei vor trece printr-o procedură de selecţie, în care vor trebui să demonstreze că au cunoştinţe de limbă engleză. Studenţii selectaţi vor beneficia de un program de lucru flexibil, în regim part-time, contract individual de muncă şi un pachet de compensaţii şi beneficii. Draxlmaier Piteşti dezvoltă, de mai mulţi ani, o colaborare constructivă şi durabilă cu reprezentanţii Universităţii Piteşti.
George OLTEANU