FC Argeş are asigurat schimbul de mâine. Componenţii grupei sub 15 ani ai clubului din Trivale sunt de neoprit în campionat, mai precis în Liga Elitelor, acolo unde evoluează. După succesul din prima etapă, 3-0 în faţa puştilor de la CSM Slatina, elevii pregătiţi de către antrenorul Daniel Ghiţă au învins tot cu 3-0, în deplasare, pe CSJ Ştiinţa Universitatea Craiova. Jucătorii piteşteni sunt lideri în seria a 9-a din cadrul Campionatului naţional „Liga Elitelor”, având 6 puncte.
Golurile au fost marcate de Robert Ene, Tiberiu Ene şi Petre Andrei. Grupa lui Daniel Ghiţă este singura de la FC Argeş care activează în Liga Elitelor, competiţie la care participă cele mai bune echipe din ţară. Piteştenii participă la sub 15 ani cu formaţia care în sezonul trecut a ajuns în primele opt pe ţară la turneul final sub 13 ani. Jucătorii lui Daniel Ghiţă sunt mai mici cu un an decât ai celorlalte echipe cu care sunt în grupă.
Anul acesta, Liga Elitelor a fost împărţită în 16 serii în funcţie de zonele geografice ale ţării, iar FC Argeş a fost repartizată în seria a 9-a din care mai fac parte CSJ Ştiinţa U Craiova, CSM Slatina, Pro Junior Craiova şi CS Atletico Roşiorii de Vede. Partidele se dispută pe teren mare, 11 contra 11 jucători, durata unei reprize fiind de 35 de minute.
FC Argeş: Vlad Frumuzache, Ionuţ Oprea, Mario Tudose, Tiberiu Ene, Antonio Petre, Daniel Drugan, Luca Stancu, Alexandru Ionică, Robert Ene, Mario Mitoi, Gino Oprescu. Pe parcurs au mai intrat Andrei Mănoiu, Andrei Petre, Dario Calotă, Marco Dică, Giani Bălaşa, Edi Budea şi Augustin Chiriţă. Antrenor: Daniel Ghiţă.
„Meci foarte bun”
Antrenorul Daniel Ghiţă este foarte mulţumit de prestaţia elevilor săi. De asemenea, fostul fotbalist al echipei FC Argeş are şi un mesaj pentru toţi părinţii ai căror copii nu prea iubesc mişcarea. Ghiţă afirmă că este îngrijorător faptul că din ce în ce mai mulţi copii sunt obezi şi poartă ochelari.
Pentru început, fostul fotbalist ne-a spus: „Jucătorii mei au făcut un meci foarte bun, au marcat trei goluri, dar au avut şi alte ocazii. Am în echipă copii foarte ascultători şi receptivi la tot ceea ce le spun. Respectă indicaţiile şi strategia pe care le discutăm înaintea meciurilor. În această partidă am avut doar trei jucători născuţi în 2004, restul celor introduşi în teren fiind născuţi în 2005. Aştept cu mare încredere derbiul grupei de peste două săptămâni, când vom întâlni Pro Junior Craiova. Dacă învingem, ne distanţăm la 5 puncte de ei şi vom lua o opţiune serioasă de calificare în faza următoare a competiţiei. Din cele 16 grupe existente se califică mai departe doar prima clasată”.
„Sportul e sănătate curată!”
Fostul fotbalist a precizat că este foarte bucuros de faptul că puştii pe care-i antrenează sunt dornici de mişcare, iar părinţii îi încurajează în acest sens: „Mă bucur nespus când văd că cei mici iubesc mişcarea. Uitaţi-vă cu mai multă atenţie în jur şi veţi vedea mulţi copii de 10-11 ani care au peste 60 de kilograme, iar părinţii nu fac nimic în acest sens. În România nu se mai face sport, nu este criză doar în fotbal. La şcoală avem o oră-două de sport pe săptămână, în timp ce în Europa se fac patru-cinci ore. Românii nu mai au cultul mişcării, părinţii îşi aglomerează copiii cu meditaţii la multe materii şi uită că un copil trebuie să se mai şi mişte. Am pierdut cam toate trenurile în ultimii 25 de ani, fotbalul a rămas aici cu aceleaşi reguli, plus o minge şi 22 de jucători, în timp ce copiii privesc mişcarea ca pe o corvoadă care le fură din orele preţioase de zăcut la televizor şi de ronţăit diverse. Dragilor, sportul e sănătate curată!”.