Izabel Cristescu are 19 ani şi este pasionată de folclor. Aceasta a simţit că muzica îi este menire încă de mică, atunci când asculta melodii la radio. Tânăra argeşeancă a participat la emisiuni şi concursuri muzicale, iar dorinţa ei este să ducă folclorul mai departe. Mai multe despre Izabel puteţi afla din următorul interviu.
„Mă regăsesc în folclor”
– De unde vine pasiunea ta pentru muzica?
– Pasiunea mea se datorează copilăriei mele frumoase la ţară… Am crescut cu radio „Antena satelor”, acolo unde se difuzau toate şlagărele şi cântecele marilor artişti.
– De ce ai ales folclorul, şi nu un alt stil muzical?
– Am ales folclorul pentru că mă regăsesc în tot ceea ce îl priveşte. De asemenea, consider că folclorul reprezintă o valoare pentru noi şi ar trebuie să fie preţuită şi reamintită.
– Ce alte pasiuni mai ai?
– Îmi place foarte mult să călătoresc şi să descopăr lucruri noi. Dar totuşi muzica va rămâne mereu pasiunea mea, fără de care nu aş putea trăi.
„Pot aduce bucurie”
– Ai fost prezentă la o emisiune cunoscută, „La Măruţă”. Povesteşte-ne despre această experienţă.
– Emisiunea a fost o experienţă foarte frumoasă, am filmat la mine în sat şi bucuria cea mai mare a fost că bunica mea mi-a fost alături. Am vorbit despre tradiţiile de la sat, despre muzică, dar şi despre cât de mult iubesc folclorul.
– Care consideri că sunt trei cele mai mari reuşite ale tale?
-În primul rând, iubirea pe care o am de la oameni. Cât ţine de muzică, sunt fericită şi mândră pentru faptul că pot aduce bucurie oamenilor care mă ascultă.
– Ai un model sau pe cineva după care te ghidezi în muzică?
– Da, modelul meu este Liliana Iordache, mentorul meu în muzică. Mă ghidez mereu după ea şi m-a ajutat foarte mult în cariera mea muzicală.
– Ce planuri şi dorinţe ai pentru viitor?
– Îmi doresc să evoluez din punct de vedere profesional şi să fiu un profesor bun, să îi fac pe copii să îndrăgească folclorul nostru cât mai mult.
„Muzica – mai mult decât oxigenul”
– Cum ai descrie muzica?
– Muzica pentru mine este mai mult decât oxigenul, mi-a fost alături în toate momentele bune şi mai puţin bune. Simt că este menirea mea.
– De ce tinerii din ziua de azi ar trebui să asculte mai mult folclor?
– Tinerii ar trebui să fie mai aproape de folclor pentru că este „ştampila” care ne reprezintă neamul, rădăcina!