Related Articles

17 Comentarii

  1. 1

    diogene

    Bine spus.
    Daca un popor isi uita istoaria e condamnat sa o repete.
    Si noi uitam.
    Deja la doar 27 de ani de 1990 incepem sa ii lasam pe politicieni sa ne ingroape cu aceleasi metehne.

    Reply
  2. 2

    Anonim

    AŞA stau lucrurile în domeniul artei, domeniu de la care Nietzsche porneşte în prima sa operă „Gheburt der Tragödie” [Nasterea tragediei].
    Artă este creația CONŞTIENTĂ a unei iluzii estetice , în acest sens ea se sprijină pe „setea primordială de aparență”. „Fenomenul
    dramatic originar” înseamnă „să te vezi pe tine însuți transformându-te sub ochii tăi şi să te comporți acum de parcă ai fi intrat într-un alt corp , într-un alt caracter”. Din acest motiv cel care distruge iluzia în el şi în alții este pedepsit de cel mai sever dintre tirani , natura , întrucât pentru acțiune este nevoie de valoarea unei iluzii.

    Hans VAIHINGER – „Filosofia lui CA ŞI CUM”

    Reply
  3. 3

    Anonim

    Pleacă ai noștri, vin ai noștri.
    Noi rămânem tot ca proștii.

    Reply
  4. 4

    marin

    Felicitări pentru articol! Într-o zi totul va fi istorie: clipa de azi, pe care o trăim modest sau grandios, cu implicare decizională în viața publică sau ca simplii muritori. Țineți-vă un Jurnal și veți constata, din cronologia faptelor noastre mărunte, că într-o zi, totul este ,,istorie”.
    Eu cred, că și istoricii sunt subiectivi în scrierea lor, pentru că în mod involuntar sunt influențați de evenimente, trăiri sociale sau de oamenii care ,,comandă” un studiu … Oricum ar fi, toți cei care citesc sau scriu sunt de apreciat!

    Reply
    1. 4.1

      ILIE

      Istoria o scriem noi.
      Este adevărat că istoria de astăzi este una neagră.
      Istoria de ieri (cea reală) nu corespunde cu istoria pe care o întâlnim în general în cărțile de istorie. Peste 90% din ceea ce scrie acolo este falsificat, că la asta se pricepe românul cel mai bine.
      ADN.ul românilor și-a spus cuvântul atât în trăirea în direct a istoriei, cât și în scrierea ei în formă falsificată.
      Nu degeaba la Academia de Poliție se dă examen din istoria falsificată și nu din cea reală. Statul român are nevoie de oameni în sistemul polițienesc din capul locului de oameni care au capacități dezvoltate în falsificare și nu în aflarea și acordarea dreptății.
      etc.

      Reply
      1. 4.1.1

        ILIE

        Rectific Statul român are nevoie în sistemul polițienesc din capul locului de oameni care au capacități dezvoltate în falsificare și nu în aflarea și acordarea dreptății.
        etc.

        Reply
  5. 5

    Delia Dumitrica

    Titlul sugereaza coexistenta istoriei universal acceptate si a Unirii. Aceasta coexistenta nu e neaparat una pasnica, tocmai din motivul expus de d-voastra (si anume ca istoricul ,aproape niciodata contemporan cu evenimentul, e nevoit sa culeaga informatii din diferite surse si sa le interpreteze; aici intervine subiectivitatea, voluntara sau involuntara). Am impresia ca Unirea noastra cea Mare se intrepatrunde pe alocuri cu istoria, nu se identifica neaparat cu ea. De aceea, mi se pare sa fie tratate conceptual in mod diferit si, mai ales, explicate întâi separat, apoi impreuna. Poate gresesc, dar, de multe ori, citind carti, aforsime etc. am impresia ca nu fac altceva decat sa citesc gandurile altora. Cand sunt pe aceeasi lungime de unda cu ale mele, ma simt puternica si atostiutoare. Dar cand gasesc acele informatii care, poate, contrazic ceea ce (credeam ca) stiu…ce sanse am sa aflu ADEVARUL? Imi ramane doar sa aplic principiul „majoritātii de opinie”. La un moment dat a inceput sa ma nelinisteasca aceasta alternativa. Poate ca anumite lucruri spuse in soaptā ori intr-un dilalect greu descifrabil mi-ar pune ordine in ganduri. Astea nu prea sunt prin cartile pe care le pot cumpara…

    Reply
    1. 5.1

      Delia Dumitrica

      Erata: „…mi se pare corect sa fie tratate, conceptual , in mod diferit…”.

      Reply
  6. 6

    Anonimul din bibliotecă

    Nu mai „cumpărați” cărți ,doamna Dumitrică, pe timpuri, când „aveai” o CARTE, era sigur că ai şi „citit-o”, nici nu era nevoie s-o ştergi „de praf” când o împrumutai şi …@ltora !

    Reply
  7. 7

    Anonimul din bibliotecă

    Comentariu şters din cauza limbajului trivial folosit.

    Reply
    1. 7.1

      Alimănescu

      Azi nu ne certăm că e păcat. Hai, fi cuminte…

      Reply
  8. 8

    Anonimul din bibliotecă

    Auzi, dragă A- li- mănescu ajută-mă şi pe mine cu „pamantu’ tău …de flori” …la ghiveci , dar nu în cantitatea ta mare , ci aşa , mai de sărbătoare …cu cruce… în Calendar , să nu mă murdăresc nici eu…pe mâini !

    Reply
  9. 9

    Alimănescu

    Domnul să fie cu tine. Ai nevoie, o să vezi.

    Reply
  10. 10

    Anonimul din bibliotecă

    Comentariu şters din cauza faptului că nu are nicio legătură cu articolul.

    Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A. Copyright © 2024

error: Content is protected !!