Investiții care ar “catapulta” Piteștiul în topul orașelor de interes.
Municipiul Pitești devine tot mai interesant, însă e loc de mai mult. Ultimele realizări, fie ele de stat sau private, au crescut exponențial popularitatea orașului nostru. Vorbim de Pitești Arena, Argeș Mall, de “Simfonia” reinventată, de numeroase concerte și evenimente care se derulează cu repeziciune sub ochii noștri.
Dar se mai pot face, așa cum spuneam, și alte investiții care să atragă zeci de mii de turiști. Unele se pot face cu cheltuieli mici, altele necesită o analiză aprofundată.
Spre exemplu, un tur al orașului cu autocarul sau cu trenulețul pe roți ar fi o minimă investiție în beneficiul turiștilor care vin să ne viziteze. Probabil că delegațiile sportive care vin la competiții găzduite în municipiul nostru, cum a fost Euro U20 la Baschet, ar aprecia o asemenea ofertă. Ca să nu deranjeze traficul și așa sufocant, ar putea circula doar în zilele de weekend.
De cealaltă parte, o investiție serioasă care, la prima vedere, pare să nu fie solvabilă economic, este să avem o Grădină botanică, așa cum există în mai toate localitățile de top din România. Argument: avem supranumele de “Oraș al lalelelor” și suntem totodată unul dintre municipiile cu spații verzi dintre cele mai îngrijite. Economic, nu știu dacă ar putea fi susținută…
În schimb, turiștii s-ar bucura de o plimbare cu vaporașul pe râul Argeș sau în zona lacului de acumulare din Prundu, așa cum se făcea cândva. Condiția este ca apa să fie curățată de mâl și de bălării. Argument: s-a început reabilitarea falezei pentru promenadă, este un proiect foarte apreciat și nu văd de ce nu s-ar merge până la capăt.
Așadar, ne aflăm lângă un curs mare de ape și pare că nu exploatăm suficient această capacitate. S-ar putea realiza, de ce nu, un Therme de Pitești. Aviz investitorilor! Sigur, avem Bazinul Olimpic, însă acesta este mai degrabă potrivit sportivilor, decât amatorilor de relaxare la SPA.
Un alt subiect despre care am scris în repetate rânduri este cel al clădirilor monument lăsate de izbeliște. Oricare dintre acestea, dacă ar fi renovată, ar putea deveni un punct de interes pe harta municipiului. Se poate face într-un asemenea imobil, dau doar un exemplu, un Muzeu al Farmaciei. Sunt convins că fiecare cetățean are măcar o idee în legătură și cu alte proiecte.
Ajungem și la clădirile emblematice ale Piteștiului, cum este Hotel Muntenia. S-a scris în urmă cu câțiva ani că există un mare plan de reabilitare și de transformare a întregii piețe Muntenia, lucru care pare că a fost abandonat de antreprenor. În schimb, îi dăm noi o idee năstrușnică: montarea unei platforme pentru bungee jumping pe acoperișul imobilului.
Tot la capitolul senzații tari, punctăm ceva în “sprijinul” participanților la trafic care se cred zmei, se iau la întrecere sau se dau în stambă prin sensurile giratorii, periclitând siguranța circulației. Pentru aceștia ar fi bun un poligon pentru drift-uri și drag-uri (liniuțe). Am identificat numeroase terenuri unde se poate face lejer așa ceva, spre exemplu pe câmpul din Tancodrom, la marginea orașului. Există și o distanță suficientă de locuințe, așa încât să nu existe deranj fonic.
Acest articol poate fi actualizat și cu alte proiecte de interes. Unele pot fi realizate chiar de municipalitate, acordând desigur prioritate celor anunțate deja. Așteptăm, așadar, noul Stadion N. Dobrin, Spitalul Pitești și alte lucruri care contează cu adevărat.
Foto descriptiv
4 Comentarii
Florin
Ce facem cu barăcile de pe trotuare care s-au înmulțit că ciupercile , sau cu cablurile de toate tipurile care atârnă în toate direcțiile pe stalpi?.
Anonim
A desființat dnul primar gentea toate chioșcurile inestetice dar magazinul cu haine scoase pe domeniul public și atârnate pe perete chiar din gangul de la casa cărții unde se află instituțiile primăriei și unde au venit și ceva ambasadori nu îl vede sau este cineva cu pile. Este foarte urât și din mers cu autobuzul se vede ca în talcioc. Poate cineva îi arată și dânsului.
Maria
A desființat dnul primar gentea toate chioșcurile inestetice dar magazinul cu haine scoase pe domeniul public și atârnate pe perete chiar din gangul de la casa cărții unde se află instituțiile primăriei și unde au venit și ceva ambasadori nu îl vede sau este cineva cu pile. Este foarte urât și din mers cu autobuzul se vede ca în talcioc. Poate cineva îi arată și dânsului.
Anonim
Sa facă un tur al orasului sa ramana uimiti turistii de numarul semafoarelor!! Nici Bucuresti nu are asa multe!! Sa fie dusi vizitatorii si in Gavana sa fie „amețiți” pe sensuri unice!! Cel mai slab primar al tuturor
timpurilor!!