Agenţi din cadrul Poliţiei Rurale Schitu Goleşti, împreună cu judiciarişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale Argeş, Biroul Urmăriri, au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Tribunalul Argeş. Este vorba despre soţii Gheorghe, de 28 de ani, şi Ana Florentina Coşcodaru de 25 de ani, ambii din Berevoeşti, condamnaţi la trei, respectiv doi ani şi jumătate de puşcărie în regim privativ de libertate, pentru trafic de persoane. Ambii au fost încarceraţi la Penitenciarul Mioveni.
Soţii Coşcodaru fac parte din lotul celor 38 de stăpâni de sclavi, toţi de etnie romă, descoperii la Berevoeşti, cătunul Gămăceşti, caz care a oripilat o ţară întreagă şi a ţinut multă vreme prima pagină a ziarelor şi emisiunile de ştiri ale posturilor de televiziune. Vă reamintim că, în 2016, sute de poliţişti de combatere a criminalităţii organizate, jandarmi şi luptători ai trupelor speciale au descins, sub coordonarea procurorilor DIICOT Piteşti, în comuna precizată. Din datele anchetatorilor a rezultat că, începând din 2008, la Gămăceşti s-au constituit mai multe grupuri infracţionale structurate pe baza relaţiilor de familie, care au recrutat aproximativ 40 de persoane minore şi majore, prin constrângere, inducere în eroare sau profitând de starea de vădită vulnerabilitate în care se aflau acestea. În unele cazuri victimele erau răpite din locuri publice sau chiar din propriile locuinţe, ulterior fiind transportate la locuinţele membrilor grupărilor, unde erau forţate su muncească atât în gospodăriile romilor, cât şi în apropierea localităţii.
Victimele erau bătute crunt, batjocorite, puse să se lupte între ele spre amuzamentul „stăpânilor”, violate sau abuzate sexual, erau dezbrăcate şi udate alternativ cu apă rece şi caldă. Ca să nu fugă, erau legate cu lanţuri sau chingi de mâini şi de picioare, încuiate în grajd, li se arunca mâncare, sau mai exact resturi de mâncare pe jos şi obligate să mănânce direct din ţărână, erau supuse permanent la cele mai umilitoare tratamente.
În 2018 au început procesele, judecătorii au pronunţat condamnări între doi şi 18 ani de puşcărie, iar foştii stăpâni de sclavi au ajuns, rând pe rând, la închisoare.