* 2000 lei – grăsunul de 200 kg
* 500 euro – mistreţul de doi ani
* 12 lei/kg „în viu” – porcul vietnamez
De când cu pesta porcină africană au fost interzise (şi) în Argeş tranzacţiile cu porci în târguri şi oboare. În timp ce Direcţia Judeţeană Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor se… laudă în comunicate că este oprită comercializarea porcilor pe teritoriul judeţului, scroafa-i moartă-n coteţul autorităţii, căci site-urile de anunţuri sunt… împănate cu oferte ale argeşenilor care-şi vând porcii vii direct din gospodării.
Pe internet am găsit la vânzare inclusiv mistreţi, sursa zero a virusului de pestă porcină africană, ce-i drept, cu proprietari din alte judeţe.
Pe site-urile de vânzări online, porcii „în viu” sunt scoşi la vânzare de fermieri argeşeni din mai multe localităţi. De exemplu, un localnic din Bascov cere 10 lei/kg pentru un râtan de vreo 150 kg (rasă de carne). Cine vrea un grăsun care sare de 200 kg, e musai să pregătească 2.000 lei, dacă bate palma cu un gospodar din Călineşti. În aceeaşi comună, se vând porci, tot pe internet, cu 12 lei/kg (unul de 120 kg, altul de 180 kg – „crescuţi cu uruială şi lucernă”). Un sătean din Căteasca are pentru doritori purcei de rasă (Duroc şi Pietrain); 320 lei costă un exemplar.
Un metis (mistreţ încrucişat cu porc domestic din rasa Mangaliţa) este vândut online, „pentru pretenţioşi”, de un fermier din Satu Mare, cu 17 lei/kg. Un altul din Zalău promovează un porc mistreţ de doi ani, în greutate de peste 150 kg, pe care-l dă cu 500 euro. Un gospodar din Prahova comercializează pe internet porci vietnamezi pentru sacrificare (greutatea unui exemplar, în jur de 60 kg); în viu, preţul este de 12 lei kg.