* Meciul din galantare se dă între porc şi vită
* Oaia se ţine scai de tejghea
* Partidă ratată la peşte, din cauza ploilor
În plină criză a pestei porcine africane, Piaţa Ceair din Piteşti geme de proteină animală. Puţine sunt vitrinele frigorifice care nu au scos la vânzare cel puţin două sortimente de carne. De subliniat că animalele sacrificate provin, cu mici excepţii, din abatoarele judeţului. Din discuţiile purtate cu comercianţii reiese că, în contextul controversatei epidemii, desfacerea se menţine pe linia de plutire. Meciul din… galantare se dă între porc şi vită. Mută ca… peştele a rămas pescăria; sectorul a avut de suferit nu din cauza vreunei… molime secretizate, ci din cauza ploilor care au afectat serios partidele de pescuit (în Dunăre, Olt etc.).
Oaia autohtonă se ţine ca scaiul de tejghelele măcelarilor din cea mai mare piaţă a Piteştiului. Crescuţi şi ei în ferme româneşti, puiul şi curcanul dau din… aripi ca să-şi facă loc în peisajul comercial.
Preţurile stagnează în hala de carne din Ceair. Iată şi câteva exemple (per kg): pulpa de porc costă 14,90-15,90 lei; cotletele de porc – 14,90 lei; pieptul de porc – 15, 90 lei; ceafa de porc – 22,99 lei; organele de porc – 6 lei; antricotul de viţel – 18,90 lei; rasolul de viţel – 16, 90 lei; ceafa de viţel – 18,90 lei; pulpa de viţel – 22,90 lei; organele de viţel – 8,90 lei; carnea de oaie – 21,90 lei; pastrama – 21, 90 lei; carnea tocată (porc şi vită ori numai porc) – 10,99 lei; pulpele inferioare de pui – 12,2 lei; pulpele superioare de pui – 11,80 lei; pulpele dezosate de pui – 18 lei; pieptul de pui dezosat – 24 lei; fasonări de curcan – 16,30 lei; pulpe de curcan – 20,20 lei; pieptul de curcan – 32,30 lei; gâtul de curcan – 13,20 lei; târtiţele de curcan – 12,20 lei; crapul pescuit – 16-19 lei; somnul pescuit – 20 lei; chefalul – 20 lei; şalăul pescuit – 30 lei; rondelele de novac sau de fitofag – 20 lei; rondelele de somn – 35 lei; rondelele de crap – 33 lei etc.