În Piaţa Ceair din Piteşti, de când cu pesta porcină africană, porcul românesc (crescut şi în câteva ferme din judeţul nostru) se comercializează, după cum bagă de seamă unii negustori, din ce în ce mai bine.
La câteva zile după ce pesta depistată în rândul grăsunilor a fost confirmată într-o gospodărie din Negraşi, aprovizionarea decurge fără probleme, iar cumpărătorii nu se arată reticenţi în a consuma carne de porc.
Oamenii din spatele tejghelelor (producători, măcelari ori vânzători) îi asigură pe cei care întreabă una-alta că „toată carnea din galantare provine din sursă sigură” şi că „este certificată de veterinar”.
În hala din Ceair, unde căpăţânile de porc se vând cu 5 lei/kg, iar kilul de şorici pârlit costă de zece ori mai mult, boala deosebit de gravă în rândul grăsunilor nu a… contaminat, până acum, ritmul vânzărilor.
La celelalte sortimente, preţurile bat pasul pe loc: picioarele de porc costă 4 lei/kg * spata, 14,99 lei/kg * pulpa, 15,40 lei/kg * fleica, 15,90 lei/kg * costiţa, 15,99 lei/kg * muşchiul, 17,99 lei/kg * ceafa, 20,99 lei/kg.