În Argeș, lemnele se fură în neștire!
În ziua de 21 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, împreună cu polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești, au finalizat verificările privind activitățile de transport material lemnos efectuate de către un bărbat de 38 de ani, din Merișani, care nu are calitatea de transportator autorizat pentru această activitate.
În urma verificărilor efectuate în aplicația SUMAL 2.0, s-a stabilit că în perioada 18 mai 2022-09 noiembrie 2022 cel în cauză ar fi efectuat 57 de transporturi de material lemnos, cu cinci autoutilitare, transportând un volum total de peste 82 de metri cubi de material lemnos, limita din punct de vedere legal fiind de 20 de metri cubi pe an calendaristic.
Ca urmare a constatării încălcării prevederilor art. 19, alin. 2, lit. c din Legea 171/2010, rap. la art. 12, alin. 1, lit. o din Normele H.G. 497/2020, celui în cauză i-au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.000 de lei fiecare, totodată fiind luată măsura complementară de confiscare valorică a cantității de 62,606144 mc material lemnos, cu o valoare de 9.817,30012 lei.
De asemenea, în ziua de 21 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, împreună cu specialiștii Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Județean Argeș, au verificat o societate comercială din Coșești, cu obiect de activitate în domeniul silvic.
Cu ocazia verificării stocului scriptic și a celui faptic din depozitul agentului comercial, au fost constatate următoarele diferențe:
– lipsa cantității totale de 15,81 mc de material lemnos (compusă din 13,28 mc lemn foc de diverse specii și 2,53 mc cherestea rășinoase);
– deținerea în depozit, fără proveniență justificată, a cantității de 3,802 mc cherestea specia plop.
Ca urmare a abaterilor constatate, reprezentantul societății a fost sancționat contravenționale cu amenzi în valoare de 6.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, după cum urmează:
– o sancțiune de 5.000 de lei, cu măsura complementară de confiscare valorică a materialului lemnos, care a fost expediat fără documente de însoțire, respectiv a cantității de 13,28 mc lemn foc diferite specii în valoare de 1.830,16 lei și 2,53 mc cherestea rășinoase în valoare de 2.201,10 lei.
– o sancțiune de 1.000 de lei, cu măsura complementară de confiscare a cantității deținute fără documente legale de proveniență, repectiv 3,802 m.c. cherestea specia plop, care a fost lăsată în custodia Ocolului Silvic Domnești.
7 Comentarii
Anonim
Verificați la Dragoslavele și o să vedeți adevărul dezastru.
Lulu
Vedeți la Rucăr câte gatere ilegale taie lemne furate!
Lulu
alo Politia fiți atenti!
Vedeți la Rucăr câte gatere ilegale taie lemne furate!
Anonim
Apa de ploaie. Neglijenta contabila la asa cantitate mai mult este o pierdere de timp a organelor de control sau dus timpurile bune demult
Anonim
Ar fi bine sa fie mai multe controale si sa se ia măsurile necesare pt a opri taierea ilegală.
Anonim
Verificați în cantoanele padurarilor de la ocolul silvic ȘUICI și veți vedea dezastru.
Anonim
De ce se opune Austria? Mai sunt păduri, cu toate ca nu vad legătură cu fizica(presedintelle-primeste contravaloarea casei pierdute)CURAT GHINION? NE MRITAM SOARTA.