Advertisement
Dacă ceva lipseşte în această ţară este componenta etică, numită moralitate. În vremea comunismului s-au întâmplat multe atrocităţi şi nenorociri, dar una bună dăinuia: moralitatea! Dacă nu erai însurat, dacă nu aveai experienţă în muncă (ăştia îi zic „expertiză”, în limba de lemn democrată), dacă nu aveai copii, nu pupai muncă de răspundere, nu ajungeai niciodată sus. Azi, cine schimbă femeile, cine e imoral, cine fură, cine rage mai tare, cine corupe e în top. Exemplele noastre sunt imoralii, şoubizdele televiziunilor, oamenii care n-au nicio realizare în viaţă decât tupeul, banul şi agresivitatea. De aceea suntem aici!…
Gheorghe FRANGULEA
Advertisement
2 Comentarii
Viorel M
Daca toata lumea se uita spre vest zicand ca acolo e bine, cred ca termenul de moralitate e total disparut acolo si in consecinta acolo suntem sau acolo tindem.
Cum de acolo e mai inainte decat la noi incerc sa aflu de ceva vreme.
Puiu
Ştie domnul Frangulea ce spune, chiar dacă a riscat să fie trecut în rândul nostalgicilor! Poate că din punct de vedere ecomomic România se va reface, în următorii 50 de ani, dacă ne mişcăm „mai cu talent”, dar moral, va fi foarte greu! Nu mai cred în capacitatea de refacere morală a României, pentru că nu avem conducători morali. Minciuna şi furtul erau cele mai condamnate în perioada comunistă. Pe cei care furau, nu aşa ca astăzi, cu siguranţă-i aştepta glonţul. Astăzi a scăzut numărul găinarilor şi a crescut numărul hoţilor la nivel înalt. Nici Biserica şi nici Şcoala, cu atât mai mult, nu pot acoperi apucăturile imorale ale generaţiilor de după ’89. Parcă nu mai au putere de educare! Exemplele negative ale conducătorilor şi beizadelelor lor se înmulţesc, lumea educată devine minoritară. Oare cine mai poate să-i determine pe tupeişti, pe cei agresivi, care cred numai în puterea banului, că educaţia, toleranţa, munca, respectul reciproc, credinţa şi iubirea aproapelui, duc la consolidarea şi independenţa unei ţări!