Pregătirea practică a studenţilor, în special a celor de la facultăţi tehnice, este deosebit de importantă pentru cariera lor. Se spune că „teoria ca teoria, dar practica te omoară”. Dar „te omoară” mai ales dacă nu ai mijloacele necesare ca să înţelegi procesele electrice complicate pe care le studiază cei care şi-au ales Facultatea de Electronică, Comunicaţii şi Calculatoare, o facultate destul de grea, în viziunea celor mulţi.
„Este foarte multă informaţie de asimilat, dar dacă ai o bună pregătire în domeniul fizicii şi matematicii şi dacă eşti deschis şi învăţării practice, atunci ai şansa să ieşi din facultate un inginer bine pregătit”, ne spunea Alin Drăgoi, unul dintre studenţii facultăţii în anul terminal.
Luând în calcul importanţa învăţării practice şi a înţelegerii cât mai adecvate a proceselor şi fenomenelor electrice, începând cu anul universitar 2018-2019, experimentele din cadrul laboratoarelor de Electrotehnică, Surse de Energie şi Utilizarea energiei electrice vor fi efectuate cu 3 echipamente noi, achiziţionate de Grupul CEZ şi donate Universităţii din Piteşti: astfel, un analizor portabil de câmp EMC – electromagnetic şi spectru RF – de radiofrecvenţă, un kit complet de laborator pentru studiul conversiei energiei şi un aparat de măsurat prize de pământ cu accesorii, toate în valoare de 5000 de euro, vor ajuta studenţii să înţeleagă materia şi să practice meseria pe care şi-au ales-o.
Iniţiativa dotării laboratorului Universităţii se înscrie într-un concurs de proiecte interne în cadrul Grupului CEZ, numit „Generatorii de Bine”, prin care compania îşi îndeamnă angajaţii să propună şi să se implice în proiecte de responsabilitate socială care să producă un impact pozitiv în comunitatea locală.
Grupul CEZ în România încurajează implicarea angajaţilor săi în proiecte menite să susţină calitatea educaţiei şi să asigure gradul de profesionalism al viitorilor angajaţi din domeniul energetic în toate cele 7 judeţe unde operează, toate proiectele fiind interesante şi cu impact social, fiind orientate către susţinerea tinerilor, a copiilor, către protecţia mediului sau către sănătate.
Un Comentariu
Ioan
Deci flăcăii de la CEZ…s-au căutat prin buzunare și au găsit…fenomenala suma de 5000 de euro…culmea este ca banii astia sunt din impozitul pe profit care trebuia plătit bugetului…deci își fac reclama și donații pe banii noștrii…bravos națiune…fi fericita…CEZ…luminează pentru tine!