Zilele trecute, la Biblioteca Judeţeană a avut loc lansarea volumului „Grup operativ de acoperire Rucăr-Bran”, avându-i ca autori pe Cornel Popescu, managerul Muzeului Judeţean şi pe istoricul Cornel Ţucă.
„Volumul pare a fi unul de strictă specialitate care tratează probleme militare. O istorie nu poate fi scrisă decât pe baza documentelor, iar punerea în valoare a acestor pagini necunoscute din arhivă duce la stabilirea cât mai aproape de adevăr a demersului istoric. Punerea în circuit a unor asemenea documente este benefic atât pentru marele public, cât şi pentru cercetători”, a spus istoricul Gheorghe Nicolescu.
„În ceea ce priveşte istoria locală, acesta este doar al doilea volum. Experienţa mea şi energia tânărului Cornel Popescu au dus la realizarea acestei cărţi şi sperăm să continuăm acest proiect”, a declarat Cornel Ţucă.
„Grupul operativ de acoperire Rucăr-Bran, pe lângă faptul că a fost unul de o importanţă majoră în istoria României, pentru că a fost singurul care a reuşit să reziste, are şi particularitatea de a fi fost format în majoritate de argeşeni şi musceleni, de locuitorii acestor meleaguri legendare încărcate de istorie”, a spus şi directorul Cornel Popescu.
Ioana RADU