Cadrele didactice de la Grădiniţa „Caruselul Veseliei” (cartier Dacia) au prezentat recent părinţilor decizia municipalităţii de a închide din următorul an şcolar unitatea de învăţământ. Ca răspuns la o adresă formulată de conducerea grădiniţei, prin care aceasta solicită explicaţii la o asemenea măsură, viceprimarul Laurenţiu Zidaru a expus o serie de motive ce sfidează, în mare măsură, logica elementară.
Iese educatoarea la pensie
Astfel, primul argument invocat este faptul că, de la 1 septembrie a.c., un cadru didactic va ieşi la pensie, iar celălalt are deja post de titular la o altă grădiniţă din municipiu (n.r. – G.P.P. „Floare de Colţ”). Un principiu corect, ce să mai… dacă angajatul se pensionează, închidem unitatea.
Câţi copii sunt, de fapt?
A doua chestiune adusă în discuţie este numărul de preşcolari din zonă – în scădere, conform statisticilor, susţine vicele Zidaru. Concluzia edilului? „Nu se justifică din punct de vedere economic menţinerea acestei structuri în anul următor”. Dar tot el afirmă la punctul următor că la creşa alăturată există un număr mare de solicitări pentru antepreşcolari. „Din acest motiv, e nevoie de crearea unor locuri suplimentare”.
Voi aţi înţeles cum vine asta? Sunt puţini copii, dar de fapt sunt mulţi…
Trimişi în Craiovei
Şi pentru că unii părinţi sunt nemulţumiţi de această iniţiativă, li s-a propus ca de la anul să-şi mute copiii la o grădiniţă din zona Traian sau în Craiovei, pentru că, fiţi atenţi, „aceste locaţii sunt mai aproape de cartierul dumneavoastră”.
Cum aşa, d-le Zidaru?
„Precizăm că toate aceste aspecte au fost luate în considerare la întocmirea proiectului de reţea şcolară, proiect înaintat ISJ Argeş în vederea obţinerii avizului pe baza căruia a fost aprobată Reţeaua şcolară a unităţilor de învăţământ preuniversitar, de stat şi particular, din municipiul Piteşti, pentru anul şcolar 2008-2019, prin H.C.L. nr. 503/21.12.2017” – se mai arată în scrisoare.
„Bătaie de joc. Halal răspuns. Cum ar fi ca părinţii din Găvana să vină aici, pe Smeurei (aşa cum noi suntem trimişi în alte cartiere)? Sau, de ce nu, să vină cu copii din alt judeţ?” – spune o mămică.
„Un memoriu către Ministerul Educaţiei ar ajuta?” – se întreabă o alta.
Vin în audienţă
Cadrele didactice de la Grădiniţa „Caruselul Veseliei” susţin că, din punct de vedere legislativ, nu se impunea închiderea grădiniţei. Are două grupe cu 29 de copii în total, iar anul viitor vor rămâne cel puţin 17. Legea spune că, pentru ca o grădiniţă să poată funcţiona, trebuie să fie minimum 10, cel mult 20 de preşcolari într-o grupă. Deci o grupă tot trebuie să rămână!
La aflarea veştii, unii părinţi au anunţat că vor solicita audienţă la Primărie pentru ca grădiniţa să îşi desfăşoare activitatea şi în anul următor.
6 Comentarii
Delia Dumitrica
Chiar e oportun ca parintii sa mearga in audienta la primarul Pitestiului. Pe de alta parte, cred ca se impune redactarea unui memoriu adresat ministrului educatiei. Nu se poate asa ceva !
ION
Păi Ministru este de aceeași părere și din același partid cu Titi de la ISJ Argeș.
Anonim
Este vorba despre o gradinita la care vin copii din trei cartiere ale orasului : Dacia, Teilor, Marasesti. Nu-i normal sa le ceri unor parinti care lucreaza (contribuabili la stat) si care mai trebuie sa mai ajunga si la serviciu (contra timp), sau unor bunici care aduc copii MICI la gradinita sa se deplaseze pe distante asa mari, (nu toata lumea are ,, masina la scara,,) doar pentru ca „Nu se justifică din punct de vedere economic menţinerea acestei structuri în anul următor”.
Anonim
Sunt unul dintre Parintii impactati de aceasta hotarare a Primariei Pitesti,
Oficial am inteles urmatoarele
1. Se desfiinteaza gradinitele cand cadrele didactice ies la pensie;
2. In conditiile in care tocmai s-au ridicat 3 blocuri de locuinte in zona si s-au mansardat inca cinci blocuri cu al 4-lea etaj, ei spun ca scade numarul de prescolari. Lansand la lumina aceasta ipoteza, este normal ca lumea de frica sa caute alte zone de inscriere..si implicit vor sustine ca nu sunt cereri pt gradinita aceasta.
3. Daca locuitorilor din cartierul Marasesti-Teilor si zona DACIA li se recomanda Craiovei si Exercitiu, astept anul viitor locuitorilor din Pitesti sa li se faca gradinite in Oarja si Bradu;
4. Se sustine ca parindii de lucreaza in zona sa aduca copii langa locul de munca. Cand acesti parinti isi schimba locul de munca, cresa ce va face?
Neoficial
De mai multa vreme a fost ridicata ipoteza de desfiintare a unitatii, pentru ca nu au unde sa se extinda cu cresa. Totul este o lucrare cu anumite interese;
PS. Multumesc Ziarului Arges pentru acest articol si mentionez ca a fost transmis si catre cei de la ROMANIA TE IUBESC, sa inteleaga cum se face educatia in invatamantul PITESTEAN.
Anonim
ANONIM
Nu este posibil așa ceva deoarece sunt atâtea cadre didactice care termină facultăți si nu au un loc de muncă ! Dacă doamna educatoare Pârvu Maria se pensionează locul de muncă trebuie scos la concurs !
Anonim
Nu mai stați pe gânduri.
Puneți mână de la mână, dați lozul cui trebuie (șefului ăl mare de la educație sau / și șefului ăl mare de la Primărie că oricum sunt mână în mână) și rezolvați problema.
Dacă nu ungeți sistemul acesta se gripează.