În comuna Rucăr se organizează târg săptămânal, duminica. Aici găsești marfă bună, “de la mama ei”, respectiv produse din carne și de panificație, lapte, fructe și altele. Însă condiţiile de expunere a mărfii lasă de dorit: brânzeturile și carnea sunt neacoperite, lăsate în „bătaia” prafului de la mașini, plus că sunt palpate „la liber” de clienţii doritori să cumpere. Bineînţeles, fără mănuși sau pungă pe mână.
Interesant este că aceia care fac gogoşi nu poartă mască; probabil, ei consideră că virusul dispare de la căldura uleiului încins. Au primit și amendă pentru condițiile în care sunt făcute gogoșile, atât poliția din zonă cât și jandarmeria făcând controale în acest târg. Dar cu toate aceste verificări, fiecare face ce vrea; numai atunci când apare poliția, comercianţii aflaţi “în abatere” îşi intră în atribuțiuni. Dacă poliţiştii ar fi în „civil”, în mod sigur ar vedea realitatea.
În contextul înmulţirii cazurilor de Covid-19 şi având în vedere că vine vremea rece, care sporeşte infectările, este cu atât mai periculos să nu se respecte măsurile minime de igienă, mai ales de către cei care pregătesc sau manipulează produsele alimentare.