Roberta Nicolae are 14 ani și este din Pitești. Adolescenta practică gimnastică ritmică şi acrobatică de 10 ani sub îndrumarea antrenoarei Nicoleta Andrei. La ediția de luni a show-ului televizat „Românii au talent”, piteșteanca a prezentat un număr spectaculos de dans contemporan.
„Am început la vârsta de patru ani jumate cu gimnastica şi n-am mai putut-o lăsa. Când lucrez simt că zbor. Mă debarasez de realitate şi intru în povestea mea. Mama m-a lăsat la vârsta de 11 luni la bunicii mei şi venea la noi doar când avea nevoie de ceva. În rest, nu venea mai deloc. Bunicii sunt pentru mine ca nişte îngeri, reprezintă totul. Dacă nu ar fi fost ei, nu ştiu ce aş fi ajuns. Le spun mamă şi tată, acum sunt părinţii mei”, a declarat Roberta.
Roberta Nicolae a mai apărut pe „sticlă” și la emisiunea „Visuri la cheie”, alături de bunicii săi, care au crescut-o în locul părinţilor, iar în această împrejurare i-a întâlnit pe Pavel şi pe Smiley.
De aceea, Smiley a rămas şocat de prezenţa Robertei Nicolae pe scena de la „Românii au talent”, sezonul 11. Artistul o cunoştea pe fata din Pitești, dar nici prin cap nu îi trecea că este atât de talentată. Concurenta a trecut în etapa următoare cu patru de „Da”.
Demonstrație acrobatică
În cadrul proiectului pe care-l derulează la Centrul Cultural Pitești, Nicoleta Andrei, președinta Clubului Sportiv „Olimpic Argeș Gym”, aprofundează structura tehnică a gimnasticii acrobate. Demonstrația artistică cu elemente statice și dinamice este făcută de sportivele Roberta Nicolae, Ștefania Ciobanu și Alexandra Gavrilă.
„Gimnastica acrobatică își are originea în Antichitate. Primele atestări documentare ale acestei forme de practicare a exercițiului fizic provin din Grecia Antică. Sportul acrobatic sau acrosportul reprezintă o îmbinare între frumusețea dansului, tehnica și dificultatea elementelor specifice și armonizarea efortului individual și colectiv. În cadrul proiectului ne-am propus să expunem câteva noțiuni de bază și termeni specifici prin care pot fi definite sportivele participante la o construcție acrobatică, în funcție de rolul pe care-l îndeplinesc. Porteurul are rolul de bază. Voltijeurul este cel care urcă, se răstoarnă și echilibrează. Jokerul este un acrobat polivalent și asigură completarea figurii estetice”, precizează antrenoarea Nicoleta Andrei.