Azi, la complexul „Ramada” Piteşti a avut loc cea de-a cincea ediţie a Galei Diversităţii Dacia-Renault. Ca şi în anii trecuţi, au fost premiaţi cei mai buni angajaţi ai companiei, ţinând cont de patru axe esenţiale: naţionalitate, vârstă, gen şi stare de sănătate. La evenimentul moderat de Diana Bucşaru, au participat invitaţi speciali care au încântat publicul cu poveşti de viaţă şi experienţe personale deosebite. Acestea, ca şi discursurile premianţilor, s-au reunit sub numitorul comun numit ambiţie.
Puterea povestirii
„Nu există nu pot, există doar nu vreau sau nu ştiu” – a spus Uca Marinescu, preşedintele Comisiei de Sport şi Mediu din cadrul Comitetului Olimpic Român. Şi preşedintele Federaţiei de Ciclism, Eduard Novak, a vorbit despre determinare. Dacă discursul sportivilor a fost unul 100% motivaţional, jurnalistul RFI (Radio France International) Nicolas Don a avut o intervenţie care a cutremurat audienţa prin puterea sugestiei, abordând printre altele războiul din fosta Iugoslavie şi viaţa în comunism. „Multă lume vorbeşte despre război, dar nu poţi să înţelegi cu adevărat dacă n-ai fost acolo” – a spus Nicolas Don. Pilotul de raliuri Alex Filip a fost cel care, din punctul meu de vedere, s-a apropiat cel mai mult de esenţa evenimentului prin cuvintele rostite.
Munca unei echipe
„Întotdeauna – a spus Alex Filip – cineva trebuie să vină în faţă şi să vorbească. Sunt convins că la Grupul Dacia-Renault sunt cel puţin la fel de multe persoane la fel de bine pregătite şi, prin urmare, rezultatele sunt datorate întregii echipe. Şi în sporturile cu motor piloţii sunt aclamaţi, dar puţini ştiu că, spre exemplu, copilotul are o contribuţie la fel de mare, dacă nu chiar mai mare (n.r. – Alex a râs) într-o cursă. De asemenea, fără mecanici, ingineri şi restul personalului, nu ai putea avea succes. Ei sunt cei care suferă cel mai mult când, la o greşeală de pilotaj, practic văd întreaga lor muncă năruită. Dar şi ei, ca şi noi, piloţii, ne ambiţionăm şi o luăm de la capăt”.
Acestea fiind spuse, cei 13 premianţi, alături de şefi şi organizatori au urcat pe scena amenajată în incinta hotelului şi au ridicat mâinile în semn de victorie pe acordurile celebrei piese Queen „We are the champions”. Preşedintele grupului, Yves Caracatzanis, s-a strecurat printre câştigători, nu înainte de a sublinia importanţa diversitatăţii la Dacia-Renault. „În medie, sunt 18% femei angajate în industria auto, noi însă am reuşit să creştem procentul la 32%.”
Lista câştigătorilor
„Excelenţa în meserie”
Maria Camelia Nicolae – Renault Servicii România
Thomas Lazare Felix – Renault Design Central Europe
Alina Ghiţă – Direcţia Sisteme Informaţionale România
Irinel Panatazoiu – Uzina Vehicule Dacia
Ion Militaru – Uzina Mecanica şi Şasiuri Dacia
„Impact în business”
Beatrice Pagat
Andreea Popa – Direcţia Administrativ Financiară
Adrian Coman – Direcţia Achiziţii
Leonard Ionescu – Direcţia Comercială
„Leadership – implicare în diversitate”
Elrsan Yildirim
Elena Lupu – Uzina Vehicule Dacia
Gheorghe Lazăr – Direcţia Calitatate
Constanţa Popescu – Direcţia Logistică Centrală