Sperând că va putea petrece Anul Nou în libertate, fostul executor judecătoresc piteştean Eugen Fieraru, încarcerat la Penitenciarul Mioveni, a contestat la Curtea de Apel Piteşti decizia de condamnare la cinci ani şi patru luni de închisoare cu executare pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, dar acţiunea sa nu a avut sorţi de izbândă.
„Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de (…), în prezent deţinut în Penitenciarul Mioveni, privind executarea sentinţei penale nr (…) pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti în dosarul (…) rămasă definitivă prin decizia penală nr. 433/A din 25.11.2015 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Obligă contestatorul la 50 lei cheltuieli judiciare către stat. Onorariul apărătorului din oficiu, în sumă de 130 lei, se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu contestaţie”, se arată în hotărârea magistraţilor de la secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie a curţii piteştene. Prin urmare, fostul executor Fieraru va petrece şi acest Revelion după gratii.
Documente fără acoperire
Vă reamintim că, în 2013, Eugen Fieraru şi avocatul Mihai Andrei Cocaină au fost trimişi în judecată de DNA Piteşti pentru constituire în grup organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi tentativă la înşelăciune. „Inculpaţii au constituit o asociere infracţională prin care au urmărit obţinerea sumei totale de 26.436.603,09 lei, prin inducerea în eroare a funcţionarilor unor agenţii bancare din Bucureşti, Sibiu şi Piteşti şi a reprezentanţilor SC Uzinele Sodice Govora SA, Vâlcea. Planul în baza căruia aceştia doreau să obţină banii viza demararea unor proceduri de executare silită a unor creanţe, reprezentând cheltuieli de judecată stabilite de instanţele civile în favoarea inculpatului Sergiu Florin Bălan, fost director executiv al Uzinelor Sodice Govora, în prezent Uzinele Sodice Govora – Ciech Chemical Group SA, creanţe ale căror valori (între 11,15 lei şi 25.194 lei) erau în mod vădit disproporţionate faţă de valoarea cheltuielilor de executare. În acest scop, inculpaţii au emis facturi şi chitanţe pentru sume de bani care nu aveau acoperire în realitatea obiectivă, în cadrul unor proceduri de executare silită, cu titlu de aşa-zise cheltuieli de executare, cheltuieli care derivau şi se succedau dintr-un proces în altul, după un principiu tip carusel”, se menţiona la acea vreme în rechizitoriul DNA. Datorită opoziţiei funcţionarilor uneia dintre bănci, planul pus la cale de împricinaţi nu a reuşit. În acelaşi dosar au mai fost judecaţi şi condamnaţi Liviu Ardeiaş, avocat la Baroul Teleorman, Sergiu Florin Bălan, fost director la Uzinele Sodice Govora, şi Costel Văitiş, persoană fără calitate specială. În ceea ce-l priveşte pe avocatul Cocaină, şi el a primit tot cinci ani şi patru luni de puşcărie cu executare în regim de detenţie.
C.O.
Un Comentariu
ion ionescu
d nu fieraru sa iasa de unde e cind m oi ruga eu cu cei de la arpechim sa iasa! a nenorocit foarte multi oameni! e prea putin statul dupa gratii!