Ieri, fără să ţină cont de ploaia rece şi sâcâitoare, poliţiştii şi procurorii argeşeni au efectuat mai multe percheziţii în judeţ. Cu acest prilej oamenii legii au ridicat saci întregi cu documente şi au adus la audieri mai multe persoane.
De la primele ore ale dimineţii, mai exact când începea programul de lucru, judiciarişti ai Biroului Investigaţii Criminale au efectuat, sub coordonarea unor procurori de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti, 14 percheziţii domiciliare, din care 11 la sediile unei clinici medicale şi la câteva şcoli de şoferi, iar alte trei la locuinţele unor
persoane bănuite de fapte de corupţie. Mai exact este vorba despre fals intelectual, abuz în serviciu, complicitate la fals intelectual şi la abuz în serviciu. În cauză există suspiciunea că angajaţii clinicii cu pricina falsificau fişe medicale în complicitate cu instructorii auto ai căror elevi urmau să susţină examenul pentru obţinerea permisului de conducere. Contra unei sume de bani, cursanţii, susţin anchetatorii, nici măcar nu treceau pe la clinică şi aveau fişele direct parafate de medici.
Din primele cercetări a rezultat că, de la 1 iunie încoace, ar fi fost eliberate mai multe certificate medicale în care se atesta în mod fals faptul că ar fi fost examinate în mod direct persoanele ce au solicitat eliberarea documentelor respective. Pe tot parcursul dimineţii la sediul Poliţiei Piteşti au fost căraţi saci plini cu documente, iar 18 persoane au fost aduse la audieri.
Acţiunea, la care au participat şi lucrători ai Jandarmeriei Argeş, a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.
Primăria Oarja, călcată de mascaţi
Şi tot ieri-dimineaţă, ofiţeri de poliţie judiciară şi o echipă de procurori ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie de la Bucureşti au
„poposit” la Primăria Oarja. Anchetatorii au efectuat percheziţii atât în birourile instituţiei, cât şi la locuinţele primarului Costel Bâlea şi viceprimarului Alexandru Argeşanu.
Deşi DNA nu a oferit detalii cu privire la respectiva activitate, se pare că motivul descinderilor este un teren pe care viceprimarul l-a vândut către Consiliul Local, teren pe care, apoi, s-a construit o staţie de epurare.
Suspecţi de furt, săltaţi pentru anchetă
Tot în cursul zilei de ieri, poliţişti din Dâmboviţa, sprijiniţi de colegii din Argeş, au efectuat 11 percheziţii pe raza ambelor judeţe la persoane bănuite de furt calificat.
Din cercetări a reieşit că, în cursul lunii august, suspecţii, care au vârste cuprinse între 20 şi 45 de ani, ar fi sustras de pe platforma unei societăţi comerciale din Găeşti mai multe aparate electrocasnice, precum şi o semiremorcă auto. Prejudiciul cauzat este estimat la 14.000 euro. Vor fi puse în aplicare şapte mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul poliţiei dâmboviţene pentru audieri. La acţiune au participat şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Dâmboviţa şi Argeş, iar activităţile de cercetare penală sunt realizate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Găeşti.
Val. NICOLAU