De obicei, atunci când vine vorba despre alegerea produselor alimentare pe care le consumăm, fiecare dintre noi este pus în faţa unei dileme: gustos sau sănătos? În funcţie de stilul nostru de viaţă, de preferinţe şi de impulsul de moment, vom opta pentru una dintre aceste variante.
Totuşi, există şi cazuri fericite, mai exact o companie cu o tradiţie îndelungată în industria cărnii din România, care combină cu succes cele două caracteristici enumerate mai sus. Rezultatul îl reprezintă o gamă extrem de apreciată de public, fie că vorbim despre locuitorii din regiunea Moldovei, din Bucureşti sau românii de pretutindeni.
Ne referim la Vascar, unul dintre cei mai importanţi producători de conserve şi preparate din carne din ţara noastră, companie care a fost înfiinţată în urmă cu mai bine de 36 de ani, sub numele de Industria Cărnii Vaslui.
Vascar deţine astăzi o fabrică cu o capacitate extinsă de producţie, dar şi 21 de magazine proprii în regiunea Moldovei şi are aproximativ 400 de angajaţi. Compania a înregistrat o cifră de afaceri de 20,5 milioane de euro la finalul anului 2019, iar produsele sale sunt comercializate atât la nivel regional, cât şi naţional şi internaţional.
Directorul General Vascar, Vlad Ciuburciu, ştie de ce este important ca produsele companiei pe care o conduce să ofere publicului nu numai un gust inconfundabil, ci şi garanţia unor alimente sănătoase.
„Grija pentru sănătate şi atenţia faţă de produsele pe care le consumăm au crescut foarte mult în ultimii ani în România, ca parte a unei tendinţe la nivel global. În hypermarket-uri, produsele sănătoase ocupă spaţii din ce în ce mai generoase, aceasta fiind o consecinţă directă a consumului în creştere. Iar acest trend se menţine, fie că vorbim despre carne, lactate, fructe sau legume”, a explicat Vlad Ciuburciu.
Vlad Ciuburciu: Vrem să eliminam toate E-urile din produsele Vascar
Multe dintre produsele Vascar nu conţin E-uri, aditivi şi conservanţi alimentari, în acest sens remarcându-se gama „Alege natural, fără E-uri”, de la Moldova în Bucate, cel de-al doilea brand al companiei cu sediul în Vaslui. „Lansarea acestei game a venit din dorinţa de a oferi publicului şansa de a se bucura de produse din carne cu ingrediente 100% naturale şi acelaşi gust deosebit. Vorbim despre o carne atent selecţionată, îmbogăţită doar cu condimente naturale”, a explicat Ciuburciu (Vascar).
Această gama include preparate precum cârnăciori de casă, cârnaţi ţărăneşti, burger 100% antricot de vită, muschi file, ceafă, salam rumenit, salam de vară, dar şi mâncăruri la cutie.
În prezent, celelalte produse comercializate de Vascar trec printr-un proces de eliminare completă a E-urilor. „Tot portofoliul nostru de produse trece printr-un proces complex de eliminare a E-urilor, proces pe care îl realizăm treptat. Vrem să oferim consumatorilor produse bune, care să respecte termenul de valabilitate necesar pentru siguranţa alimentară, iar pentru acest lucru e nevoie de timp”, adaugă Ciuburciu.