Evaluarea Națională, în Argeș. La simulare, notele de 10 – cam rare.
Au fost comunicate rezultatele obținute, în județul Argeș, la simularea Evaluării Naționale, susținută în această lună. Examenul a fost un prilej de evaluare externă sumativă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial și, în același timp, a fost o modalitate de verificare a capacității de concentrare a elevilor de clasa a VIII-a, care sunt în așteptarea probelor finale, din vară.
Potrivit datelor comunicate de Inspectoratul Școlar Argeș, prin inspectorul școlar general adjunct Cătălina Dumitrașcu, procentul de promovabilitate a fost de 62,88% la proba de Matematică și de 78,34% la Limba și literatura română. Așa cum era de așteptat, există și performanță, dar și semne de îngrijorare pentru elevii care nu au reușit să facă mare lucru la probele pe materii.
Astfel, la Matematică, s-au obținut 3.064 de medii peste 5 și 1.808 medii sub 5; proba a fost susținută de 4.872 de elevi. La Limba și literatura română, au fost 3.825 de medii peste 5 și 1.057 de medii sub 5; în bănci s-au prezentat 4.882 de copii.
Ca și în alți ani, senzație au făcut mediile de 10, care au arătat că există și copii buni, iar ei sunt cei care ne dau speranța într-un viitor echilibrat, dacă nu unul mai bun, așa cum am vrea cu toții să fie. Astfel, au fost 49 de medii maxime la Matematică, respectiv șase, la Română.
Elevi de 10
Care sunt școlile ai căror elevi au obținut note de 10 la Matematică și Română ? Este bine să aflăm, deoarece aceste unități școlare au, cu siguranță, motive de mulțumire și trebuie felicitate pentru performață. Am putea spune că sunt de elită.
La simularea de la Matematică, în fruntea clasamentului s-au situat: Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Pitești (opt note de 10); Colegiul Național „Zinca Golescu” Pitești (șapte); Școala Gimnazială „Marin Preda” Pitești șiColegiul Național „Ion C. Brătianu (câte cinci).
La proba de Limba și literatura română, „zecarii” au fost numărați doar pe degetele de la o mână. Astfel, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Pitești și Colegiul Național „Zinca Golescu” au… împușcat, fiecare, câte două note maxime, iar Școala Gimnazială „Mircea cel Bătrân” Curtea de Argeș șiȘcoala Gimnazială „Vladimir Streinu” Teiuau avut, fiecare, câte o notă de 10.
Peste câteva săptămâni, elevii vor susține examenele reale pentru absolvirea gimnaziului. Până atunci, mai au timp să se pună la punct cu materiile, iar ceea ce au avut de învățat, în urma simulărilor, sperăm să le fie de folos.
Un Comentariu
Anonim
Daca v ați apucat sa enumerați școlile la care se au obținut note de 10 la.mate, trebuia să o faceți cum trebuie.La școala Virgil Calotescu din Bascov s au luat doua note de 10 la matematica,de doi elevi extraordinari ,iar unul dintre ei este calificat la olimpiada de engleza ,faza națională.La limba romana a obținut 9:90.Fiti profesioniști!