Cumpărarea unei locuințe, mai ales a primei tale locuințe, este una dintre cele mai mari achiziții pe care le vei face vreodată și chiar este adevărat. Cel mai probabil știi deja despre procedura birocratică și cunoști zona în care dorești să locuiești, dar nu uita că există câteva detalii de care trebuie să ții cont înainte să alegi casa mult visată.
Detalii de neratat pentru locuința perfectă:
- Dezordinea casei – nu miza pe superficialitate
Ce înseamnă asta mai exact? Faptul că, dacă foștii proprietari nu erau pe filmul tău în ceea ce privește ordinea și curățenia, nu trebuie să refuzi vizionarea unei locuințe din cauza asta. Cel mai probabil, când intri prima dată într-o casă cu proprietari dezordonați, te vei uita la podele, la modul în care sunt renovați pereții, la blatul de bucătărie, mobilierul plin de praf și lista poate continua. Este posibil însă, ca acea casă să aibă un potențial uriaș, pentru că, orice casă poate fi curățată. Nu lăsa să-ți alunece prin degete o casă grozavă, din cauza superficialității.
- Sistemul de încălzire
Sistemul de încălzire este extrem de important într-o locuință, fie că vorbim de casă sau apartament, pentru că, dacă te bazezi pe căldura de la oraș, există posibilitatea să rămâi fără, în cele mai reci perioade ale anului. Este foarte avantajos să ai o centrală termică în casă. Poți avea căldură nelimitată, oricând vrei tu și există posibilitatea să setezi temperatura exact așa cum dorești și îți este bine. Dar, la fel cum ai citit și la punctul anterior, dacă o casă nu are centrală termică, poți oricând să o cumperi și să o montezi. Nu refuza o casă cu potențial din cauza acestui detaliu, mai ales că poți găsi centrale termice în condensație Ariston la instalatiishop.ro, într-o sumedenie de variante și potrivite oricărui buget.
Dacă nu ai experiență în folosirea centralei, o să fie puțin greu la început să înțelegi cum funcționează acestea, de ce există mai multe modele de aparate și cum să le alegi pe cele mai potrivite pentru locuința ta. Poți să consulți un ghid pentru alegerea centralei, ca să fii documentat și să faci alegerea potrivită pentru noua ta căsuță.
- Documentează-te și mai bine în legătură cu zona
Dacă îți cumperi o locuință în orașul natal, este necesar să mai faci o documentare amănunțită legată de zonă, pentru că trebuie să ai în vedere și aspectele care vor prelua viața ta în viitor, și anume:
- Transportul public – chiar dacă ai mașină, nu știi niciodată când va necesita reparații și vei depinde de transportul în comun;
- Acces la magazine – dacă ai în zonă măcar un hipermarket și două supermarketuri, atunci este perfect;
- Grădinițele și școlile din zonă – este mai avantajos să mergi pe jos până la școală, decât să stai în trafic dimineața;
- Vecinii – dacă dorești să trăiești toată viața în liniște, trebuie să faci sondaj de opinie și despre vecini.
Sigur vei simți presiune pe umerii tăi în tot procesul de căutare, dar ține minte, nu ești contratimp. Mai bine să cumperi locuința mult visată chiar și într-un an, decât să te grăbești în două luni și să regreți!
Sursa foto: Unsplash.com