În această perioadă se desfășoară examenele de absolvire pentru elevii Școlilor Postliceale Sanitare. Dacă în iunie s-a dat startul examenelor pentru specialitatea farmacie și balnefiziokinetoterapie, luna august va fi cu emoții pentru absolvenții de la specialitatea medicină generală.
Din cei 166 de candidați care susțin examene în aceste zile, 135 sunt absolvenți în specialitatea farmacie și 31 în specialiatatea balnefiziokinetoterapie.
Centrele de examen sunt organizate în cadrul școlilor postliceale sanitare, și, potrivit datelor statistice, structura numerică în funcție de specialitatea de concurs a candidaților arată astfel: Liceul teoretic ”Ion Cantacuzino” – 37 de candidați specialitatea farmacie, Școala Postliceală Sanitară ”Carol Davila” – 31 de candidați specialitatea farmacie și 18 specialitatea balnefiziokinetoterapie, Școala Postliceală Sanitară ”Christiana” – 27 de candidați specialitatea farmacie, Școala Postliceală Sanitară FEG – 27 de candidați specialitatea farmacie și 13 specialitatea balnefiziokinetoterapie și Școala Postliceală Sanitară ”Henri Coandă” din Curtea de Argeș – 13 candidați specialitatea farmacie.
Potrivit reglementărilor privind organizarea și desfășurarea examenului de certificare a calificării profesionale a absolvenților învățământului postliceal, Ordinul Asistenților Medicali Argeș a desemnat câte un reprezentant în fiecare comisie de absolvire, acesta având calitatea de vicepreședinte al respectivei comisii: Neli Homeghiu, Ioan Dumitrașcu, Irina Manu, Mihaela Oprea și Valentina Ghiold. Atribuţiile comisiilor, aşa cum sunt reglementate de actul normativ, prevăd implicarea şi responsabilitatea membrilor în scopul bunei organizări şi desfăşurări a examenului de certificare.
Candidații care susțin examenul de absolvire a şcolii postliceale vor participa la proba practică, urmată de o probă scrisă şi de susţinerea unui proiect.
„Absolvirea, startul către performanță“
”Momentul absolvirii este unic pentru fiecare dintre noi deoarece reprezintă granița dintre două etape importante ale vieții. Apreciez faptul că un număr semnificativ de elevi vor absolvi şcolile postliceale sanitare ceea ce reflectă interesul tinerei generaţii pentru profesia de asistent medical. Este singura profesie care, de multe ori, se face sub presiunea timpului, iar lupta pentru viața pacientului poate fi contra cronometru. De aceea, sistemul medical argeșean, și nu numai, are nevoie de specialiști dedicați cu adevărat celei mai nobile profesii, aceea de asistent medical, al cărei criteriu principal este performanța”.
Le doresc succes tuturor celor care susţin examenul! Îi aşteptăm pe toţi la sediul nostru, din strada Victoriei nr. 57, pentru a se înscrie în singura organizaţie profesională care, potrivit legii, îi autorizează în exercitarea profesiei” a declarat Estera Stămoiu, președintele Ordinului Asistenților Medicali Argeș.
2 Comentarii
Petre
După ce absolviți, vă rugăm să aveți în vedere că urmează partea cea mai grea din punct de vedere financiar , și anume pregătirea lozului (peșcheșului) pentru ocuparea unui post în sistemul medical.
Mita nu este mică , 6000- 10000 euro/ candidat. Suma este relativ mare dar trebuie să trăiască și directorul, liderul de sindicat, primarul etc.
În concluzie poți să fi deșteptul pământului nu dai șpaga cea de toate zilele te numești absolvent fără șanse la un loc de muncă.
Puiu
Nu știu de ce, dar cred ca dl Petre are dreptate! Domnule Petre, asta sa fie cauza ca după angajare devin recalcitrante, respingatoare, chiar obraznice. Doamna Ester, poate le introduceți la cursuri lecții de comportament la sercviciu, ca nu seamănă cu cel de la servici! Nu mai înjurați printre dinți, ca avem dreptate!