După finalizarea asfaltării drumului judeţean Stoeneşti – Dragoslavele, lucrare care continuă alte investiţii de infrastructură judeţeană precum drumul Costeşti – Bradu (Pârvu – Roşu), preşedintele Consiliului Judeţean, Dan Manu, a fost prezent, în weekend, la inaugurarea oficială a altor două investiţii de infrastructură din Argeş.
Astfel, duminică, 11 noiembrie, în comuna Muşăteşti a fost inaugurat noul pod din punctul Mailat, care face legătura peste râul Vâlsan între satele Muşăteşti, Robaia şi Rotăreşti. Alături de primarul Constantin Oancea şi de comunitatea locală s-a aflat preşedintele Dan Manu, investiţia fiind realizată şi cu fonduri de la bugetul judeţean.
De altfel, din luna iunie 2016 şi până în prezent, Consiliul Judeţean Argeş a sprijinit financiar administraţia locală din Muşăteşti pentru realizarea mai multor investiţii, precum:
– gospodărie de apă pentru alimentarea cu apă a comunei;
– refacere pod trafic uşor peste râul Vâlsan, pe DC 267B, în punctul Mailat;
– reabilitare cămine culturale, satele Stroeşti şi Robaia;
– reabilitare corp clădire laboratoare la Şcoala cu clasele I-VIII, sat Stroeşti;
– reabilitare Şcoala cu clasele I-VIII, sat Robaia (plus grup sanitar);
– reabilitare dispensar uman, sat Stroeşti.
În plus, sâmbătă, 10 noiembrie, în comuna Teiu a fost inaugurată una dintre cele mai importante investiţii ale administraţiei publice locale şi a primarului Florin Dumitru, realizată în parteneriat cu administraţia judeţeană, dar şi cu cea naţională, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL II) – asfaltarea Drumului Comunal 100 Teiu – Mozacu. Au fost asfaltaţi 4,2 km de drum, în proiect fiind incluse şi şanţurile, amenajarea terasamentelor şi asfaltarea a 25 metri în lateral la fiecare intrare, 14 la număr pe acest drum comunal care asigură legătura cu DJ 508 (Căteasca – Furduieşti – Teiu – Buta).
Tot pentru această zonă, Consiliul Judeţean Argeş a accesat un proiect cu finanţare europeană – „Modernizare DJ 503, limita judeţului Dâmboviţa – Slobozia – Rociu – Oarja – Cătanele, în lungime de 42,034 km”. Pentru realizarea proiectului, la începutul anului, a fost aprobat acordul de parteneriat între Consiliul Judeţul Argeş – lider de proiect – şi comunele Slobozia, Teiu, Căteasca, Mozăceni, Negraşi, Rociu şi Oarja, localităţile traversate de acest drum. Valoarea totală a proiectului este de 99.818.008 lei. Contribuţia Consiliului Judeţean Argeş este de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 1.996.360 lei, reprezentând cofinanţarea. (P)
Un Comentariu
Anonim
Despre drumul dintre Teiu si Buta de ce nu s-a scris.