La finalul lui iulie, doi fraţi din Domneşti au reprezentat cu cinste judeţul la olimpiada naţională a meşteşugurilor artistice tradiţionale de la Sibiu, argeşenii noştri încrustând în palmaresul loc două distincţii cucerite la secţiunea sculptură în lemn/prelucrarea artistică a lemnului.
Cei doi copii cu har, Radu Micuţ (premiul al II-lea) şi Cristinel Micuţ (premiul al III-lea), frecventează Cercul tinerilor meşteşugari „Artizanii fără frontiere” de la Curtea de Argeş.
În vârstă de 12 ani, Radu a lucrat cu măiestrie o ladă de zestre reprezentativă pentru zona Berevoeşti, iar Cristinel, mai mare decât fratele său cu un an, a meşterit cu artă un dulăpior specific Nucşoarei.
Pe repertoriul de obiecte, cei doi fraţi cu stea în frunte au promovat rozeta solară (dătătoare de viaţă), trifoiul cu patru foi (simbol al bucuriei, fericirii şi norocului, dar şi al crucii), zig-zagul şi dintele de lup (specifice stindardului de luptă al dacilor) şi alte elemente tradiţionale. Ca suport de lucru, cei doi olimpici au folosit lemnul de cireş şi de nuc.
Olimpiada naţională din acest an a însumat peste 280 de participanţi.
Astă-toamnă, la cea de-a 39-a ediţie a Târgului Meşterilor Populari de la Craiova, Radu şi Cristinel Micuţ, alături de profesorul Gheorghe Mateescu, vestit meşter popular, au fost răsplătiţi cu premiul al II-lea la secţiunea Tineret.
„”
Cei doi fraţi de top au fost primii ucenici înscrişi în Cercul tinerilor meşteşugari „Artizani fără frontiere”, şcoala de crestat în lemn iniţiată de creatorul popular Gheorghe Mateescu. De reţinut că, după numai un an de pregătire în domeniu, Radu şi Cristinel Micuţ au bifat şi alte performanţe, participând la numeroase târguri ale meşterilor populari organizate în judeţ şi în ţară.