În urmă cu exact doi ani, la ora 16,11, un elicopter al SMURD se prăbuşea în apele reci ale lacului Siutghiol, de lângă Cosntanţa. Medicul Laura Vizireanu (39 de ani), asistenta medicală Gabriela Camelia Hariton (38 de ani), comandorul Petre Cătuneanu (47 de ani) şi căpitanul comandor Ginel Claudiu Crăcănel (42 de ani), acesta din urmă, de loc din Mioveni, au pierit în accident.
Nici acum, la doi ani de la tragedie, nu se cunosc exact cauzele producerii acestuia. Sau se cunosc, dar nu sunt făcute publice. Opinia publică nu ştie nici măcar dacă personalul medical şi piloţii au supravieţuit impactului aparatului de zbor cu apa şi au murit cu zile, sau au decedat la impact.
Ce se ştie, cert, e că una din cele patru victime (probabil, unul dintre piloţi) a supravieţuit impactului, dar şi-a găsit sfârşitul în apele lacului Siutghiol. Autorităţile nu au fost capabile să salveze pe niciunul din ocupanţii aparatului de zbor, în ciuda faptului că acesta se prăbuşise la numai 400-500 de metri de malul lacului.
Grăitor pentru încetineala cu care au acţionat autorităţile, în acest caz, este faptul că primul care a ajuns la faţa locului n-a fost cineva de la ISU (maşina de intervenţie a acestei instituţii greşise locul unde trebuia să ajungă), ci un pescar din Ovidiu, cu propria sa barcă cu motor.
Copilotul elicopterului, căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel, era originar din Mioveni. Era căsătorit şi tată al unui copil care nici acum nu ştie de ce nu mai are un părinte. Crăcănel avea la activ 1.600 de ore de zbor la bordul mai multor tipuri de elicoptere. Era angajat al Ministerului Afacerilor Interne din anul 2007 şi absolvise cursurile Şcolii Militare de Ofiţeri de Aviaţie.
Cu puţin timp înainte de producerea acestui tragic incident, căpitanul comandor Ginel Claudiu Crăcănel fusese distins cu titlul de cetăţean de onoare al oraşului Mioveni.
Sorin SIMION