Camelia Săndulescu şi Iulia Maria Mihai, medici experţi la Serviciul de Expertiză a Capacităţii de Muncă de la Casa Judeţeană de Pensii şi Asigurări Sociale Argeş, au fost condamnate de Tribunalul Argeş la câte patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată al Curtea de Apel Piteşti.
Mită pentru dosare de pensionare
Vă reamintim că, în septembrie 2014, procurorii DNA Piteşti le-au trimis în judecată pe Iulia Maria Mihai, medic şef al Serviciului de Expertiză a Capacităţii de Muncă şi preşedinte al Comisiei de Expertiză Medicală, pentru luare de mită în formă continuată (487 acte materiale), şi pe Camelia Săndulescu, medic în cadrul aceluiaşi serviciu, tot pentru luare de mită în formă continuată (588 acte materiale). Procurorii Anticorupţie susţin că, în perioada noiembrie 2013 – februarie 2014, respectiv februarie – iunie 2014, doctoriţele cu pricina ar fi primit între 100 şi 200 lei şi alte foloase de la peste 1.000 de persoane care s-au prezentat la cabinetele de expertiză pentru încadrarea într-un grad de invaliditate, revizuirea medicală, prelungirea concediului medical peste 90 de zile sau pentru emiterea certificatului constatator privind capacitatea de muncă.
Iată decizia pe scurt a instanţei de judecată: „În baza art. 289 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 5 alin. 1 şi art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal, condamnă pe inculpatele Săndulescu Camelia şi Mihai Iulia Marie la câte 4 ani închisoare cu executare (…) Aplică inculpatelor pedeapsa complementară a interzicerii pe o perioadă de 4 ani a exercitării drepturilor de a fi ales în autorităţile publice, de a ocupa o funcţie care impune exercitarea atribuţiilor de stat şi de a exercita profesia de care s-au folosit pentru săvârşirea infracţiunii, aceea de medic expert în cadrul Comisiei de Expertiză Medicală a Capacităţii de Muncă (…) Deduce din pedeapsa aplicată perioada reţinerii, a arestului preventiv şi a arestului la domiciliu, începând cu data de 11 iunie 2014 şi până la data de 25 iunie 2015. În baza art. 399 alin. 1 Cod procedură penală, revocă măsura preventivă a controlului judiciar luată faţă de cele două inculpate”.
Sechestru
„În baza art. 397 alin. 4 Cod procedură penală şi art. 404 alin. 4 Cod procedură penală, menţine măsurile asigurătorii instituite în cauză, constând în indisponibilizarea prin instituirea unui sechestru asupra sumei de 4.220 lei identificată cu ocazia percheziţiilor domiciliare şi corporale asupra inculpatei Săndulescu Camelia, precum şi asupra sumelor de 1.185 lei, 2000 USD, 145 EU, 210 lire sterline, identificate cu ocazia percheziţiilor domiciliare şi corporale asupra inculpatei Mihai Iulia Maria; indisponibilizarea prin instituirea unui sechestru asupra sumei de 52.430 lei în ceea ce o priveşte pe inculpata Săndulescu Camelia, suma fiind consemnată la CEC BANK pe numele inculpatei la dispoziţia organului de urmărire penală; indisponibilizarea prin instituirea unui sechestru asupra sumei de 35.426,17 lei în ceea ce o priveşte pe inculpata Mihai Iulia Maria, suma fiind consemnată la CEC BANK pe numele inculpatei la dispoziţia organului de urmărire penală (…) Confiscă de la inculpata Săndulescu Camelia suma de 56.650 lei şi de la inculpata Mihai Iulia Maria suma de 44.900 lei, bani dobândiţi de acestea prin săvârşirea infracţiunilor, precum şi a bunurilor dobândite prin săvârşirea infracţiunilor, ce se află la Camera de corpuri delicte a instanţei (…) Obligă pe fiecare dintre inculpate la câte 18.000 lei cheltuieli judiciare către stat. Cu apel”.
Val NICOLAU
Un Comentariu
argesanu
acum le gasirati pe aceste femei ca sant coruptia intrukipata dna sandulescu a ajutat f multa lume si sa dea dzeu sa treaca peste aceste incercari ,iulia albu nu primea nimic de abea i-am dat niste flori o fi luat dar lumea ce sa faca daca este tinuta in saracie de catre guvernanti sper sa scape fara executare nu numai mafiotii guvernamentali sa scape