Am trăit să aud și asta: „Ești un nesimțit! Mănânci banii statului de pomană. Să-ți fie rușine!” După cinci decenii de carieră, timp în care, cu empatie, profesionalism și onestitate, după multe și dificile examene promovate pe bune, care m-au ajutat să ajung în elita corpului medical românesc, mi-a strigat-o în cabinet un tip spălat pe creier. În ochi i-am citit o dușmănie de câine turbat și mi-a reamintit pe fostul torționar Vișinescu. De ce? Pentru că era finalul programului, i-am spus că numărul de consultații este limitat și îl vom programa în ziua următoare. Cred că are în jur de 75 de ani, nu îl văzusem în viața mea și nu era urgență. Mi-a spus că nu îl interesează programările noastre și o să aud eu unde mă va reclama.
Am văzut recent un documentar despre viața lui Fidel Castro, de când era un tânăr revoluționar, până când a murit lăsând Cuba pe mâna unui frate de-al său. Acest longeviv mascul alfa al politicii mondiale nu a fost numai un tip inteligent, carismatic, inflexibil, curajos și răzbunător, un dur cu personalitate accentuată, ci și un fustangiu viril ca un satir. N-am aflat unde sunt și ce fac cei nouă copii ai săi, din care cinci concepuți cu o brunetă frumoasă și focoasă.
Pe un pacient în vârstă de 87 de ani l-am întrebat de ce nu se vaccinează împotriva Sars-Cov-2. „Cine, io? Păi, domnul doctor, am făcut la viața mea automobile la Mioveni, nu bidinele! Cum să mă vaccinez?”
Un alt pacient în vârstă de 88 de ani mi-a spus că vacanțele din copilărie și adolescență le petrecea la un bunic înstărit de la țară. A prins două generații de câini ciobănești de pe moșia bunicului. Îi chema Maniu, Brătianu și Argetoianu, urmați de Stalin, Hitler și Mussolini.
Înotătorul Robert Glință s-a fotografiat la Tokyo ținând în mâini steagul Piteștiului. De când și-a lăsat pletele lungi seamănă cu Jim Caviezel, interpretul formidabil din „Patimile lui Hristos”, regizat de Mel Gibson.