… Asta îşi propun şefii administraţiei publice locale din municipiul reşedinţă de judeţ. „Suntem focalizați pe două direcții mari – spune primarul Cristian Gentea: strategiile de dezvoltare civilizată pe actualul amplasament ca structură, patrimoniu de clădiri, care știți că nu este unul fericit, din păcate – străzi foarte înguste, aglomerare imobiliară – vom păstra fiecare zonă cu verdeață, vom crește chiar suprafața verde, am găsit soluții și pentru piste de biciclete și alte nevoi de coabitoare civilizată și prietenoasă cu mediul; intervenția punctuală pe probleme, urgențe, sesizări cât de repede se poate!
Concret: am înființat Compartimentul Evidența și urmărirea respectării disciplinei în construcții, în cadrul departamentului de urbanism. Astfel: primul mare constructor de ansamblu rezidențial a fost somat să-și retragă gardul construit ilegal pe domeniul public! Extinderea a fost de trei metri peste limita proprietății!
În urma controlului, investitorul a demolat gardul, a reintrat în legalitate și a adus terenul la starea inițială; demolarea construcțiilor ilegale – strada Nicolae Iorga, zona Tancodrom, primul investitor este obligat, în ultimii 30 de ani, să-și dărâme etajele blocului ce trebuia să fie casă!; după 30 de ani, proprietarii a 76 de clădiri și a 200 de terenuri neîngrijite din intravilanul municipiului sunt obligați legal să le reabiliteze fațadele – în caz contrar, anul viitor vor plăti impozit mai mare cu 500%!;
am eficientizat activitatea angajaților prin management al timpului și sarcinilor, astfel că am redus termenele de eliberare a documentelor de urbanism – certificate și autorizații, de la mai multe luni la 30 de zile; am repus în dezbatere Planul Urbanistic General al municipiului; am considerat important să-i ascultăm pe piteșteni – au fost reevaluate noile solicitări primite din partea cetățenilor municipiului Pitești (120 de observații și recomandări înregistrate, pe lângă cele transmise în cadrul dezbaterilor publice organizate)”.