Related Articles

13 Comentarii

  1. 1

    Doctorul

    E vorba de principiul terțului exclus, ori..ori, sau, sau. Or eu cred ca cine vrea sa fie director vrea pur si simplu, nu trebuie sa credem ca el este pus exclusiv polotic. Marea majoritate a acestor directori chiar au valoare, așa cum ați remarcat, insa testul de pe 12 a fost o bataie de joc.

    Reply
  2. 2

    Puiu

    . Într-un fel vedeţi dumneavoastră situaţia din învăţământ , ca om încadrat în sistem, şi altfel o văd eu din afara lui. Este adevărat că sunt directori, aşa cum i-aţi împărţit dumneavoastră, dar mai sunt şi cadre cu vocaţie managerială care nu se implică şi nu vor să fie directori. N-am văzut până acum niciun ministru la Educaţie care să vină cu ceva WOW, iar terapia de şoc, a domnului ministru MIrcea Dumitru, este nulă. Şocul a constat în subiectele foarte slabe pe care le-a dat la actualul concurs. Mă mir că nu au ieşit elevii la protest! Într-o ţară în care, electrificarea nu a acoperit toată suprafaţa teritorială şi se învaţă la lampa cu petrol ,în anul 2016, unde nu se mai asigură învăţământul gratuit , iar educaţia, aşa cum spuneţi, a cunoscut cea mai decadentă perioadă, se văd foarte uşor rezultatele negative în societate. Mult timp s-a invăţat în această ţară în şcoli cu closetul în fundul curţii, cu sobe care scoteau fum , fără microbuze de transport, dar se alocau parcă mai mulţi bani pentru educaţie. Selecţia şi concursurile de admitere aveau un grad de dificultate mult mai ridicat, iar elevii şi absolvenţii de facultate erau altfel integraţi în societate, după absolvire. Calitatea învăţământului de după ’89 a scăzut mult sub nivelul celei dinainte de ’89, drept urmare nivelul de pregătire al absolvenţilor de acum ,cu toată dezvoltarea tehnologiei, duce la scăderea performanţei în activitatea socială, la creşterea accidentelor din cauza neştiinţei. Aţi remarcat foarte bine „că şcoala aruncă pe piaţă mii de tineri nepregătiţi pentru viaţă”. Şi ar mai fi ceva. Părinţii nu se mai ocupă de copiii lor, din mai multe cauze, aşa cum o făceau altădată, unii nemaiavând puterea materială să-i trimită la şcoală ,abandonul şcolar atingând cifre astronomice. Unde este intervenţia statului? Am senzaţia că nu se vrea mai mult, că într-o societate care vrea să se dezvolte economic şi cultural, zbaterea ar fi mai mare! Poate greşesc, dar aşa se vede de la mine.

    Reply
    1. 2.1

      Savu Gheorghe

      Domnule Puiu, nu greșiți, pentru că așa se vede și de la mine.

      Reply
  3. 3

    dora

    De saracie domnul trandafir si a vandut cartile

    Reply
  4. 4

    A.V.

    Din păcate, faţa I.S.J. Argeş a fost din nou pătată de sustragerea unor date confidentiale ale unor cadre didactice.
    Inspectorii au ajuns sa- şi plătească poliţele făcând petiţii în numele altor persoane,. (sustrăgând şi folosind inclusiv C.N.P. -urile din instituţie), la diverse instituţii.
    Se pare că în redactarea respectivelor petiţii prin furt de identitate a fost folosită tehnica I.S.J.- ului.

    Reply
  5. 5

    ION

    Chiar dacă avem o lege care obligă instituţiile statului să nu divulge C.N.P. urile şi alte date personale, din păcate procedurile sunt călcate în picioare de instituţiile în cauză.
    Astfel, constatăm că reprezentantul I.S.J. Arges- Tudosoiu Dumitru nu a semnat niciun document prin care să se angajeze că nu divulgă şi nu se foloseşte de datele personale ale cadrelor didactice.
    În aceste condiţii, se pune întrebarea dacă este legal constituită baza de date a I.S.J.- ului cu datele confidenţiale ale cadrelor didactice, (mai ales la acest moment când a devenit o practică pentru unii inspectori care folosesc C.N.P.-urile şi scriu în numele unor cadre didactice, fără acordul acestora)?

    Reply
  6. 6

    Calin

    Atâta timp cât avem politicieni „aterizaţi- cu concurs” în fruntea unor instituţii este normal să fie sustrase identităţile persoanelor din sistem.
    Marile furturi în România au fost realizate de politicieni sub justificarea că au adus bani şi capital politic la partid, a se vedea afacerea Siveco- Office, Şova- Ponta, etc.
    Faptul că sistemul de educaţie dintr- un judeţ este fraudat prin sustragerea datelor personale ale cadrelor didactice nu trebuie să ne mire.
    Trebuia să ne mirăm, dacă nu s- ar fi întâmplat aşa.

    Reply
  7. 7

    Victor Viorel

    Țara a fost stricată de educație.Scoala a ajuns un fel de mall.

    Reply
  8. 8

    Samir

    Scoala le strica educatia copiilor .

    Reply
  9. 9

    Andrei

    Ocupând posturile prin promovarea concursului organizat de Ministerul Educaţiei, directorii de şcoli sunt legitimaţi de acesta, şi au autoritatea delegată de el. Cine le contestă competenţele profesionale, probabil trebuie să o facă prin minister.

    Reply
  10. 10

    Andrei

    Erată: competenţele manageriale

    Reply
  11. 11

    nicu

    Domnule, concursul de Director părea un pas înainte datorită transparenței și faptului că este organizat de Minister. Iată că ma-m înșelat datorită faptului că acesta s-a dovedit a fi destul de accesibil. Un concurs ministerial trebuia să lase în funcție foarte puțini candidați. Dar să ne mulțumim că cineva a organizat totuși un concurs… .

    Reply
  12. 12

    CĂLIN

    Doar nu se aştepta cineva, ca Ministerul Educaţiei să facă ordine în sistem.
    Dacă s- ar fi dorit s- ar fi făcut de mult.
    Dar, cum hoasul este bun pentru hoţi, continuăm aşa.
    Ar fi fost absurd, ca „viitorii” directori să fie respinşi pe capete.
    Principiul este simplu. Solciologic, constatăm că 95% dintre cei care au trecut concursul sunt din vechii directori numiţi de Generalul Tudosoiu. Dacă mergem pe acest principiu ar însemna că Tudosoiu a ales ceea ce era mai bun din sistem adică oamenii P.S,D. ului, celelalte partide neavând candidaţi capabili să ocupe astfel de posturi.
    Realitatea este mult mai cruntă.
    Sistemul funcţionează numai pe şpagă, şpagă care a pleacat de la directorii în funcţie către I.S.J, care la rândul ei o bună parte este dirijată către Minister.
    Oare cum ar fi fost posibil ca ditamai Ministerul să respingă tocmai şpăguitorii.
    Problema este veche în sistem de pe vremea lui Bratu (actualmente tot P.S.D.) care aduna cel puţin câte 5 milioane de cap de director pe luna de funcţionare.
    Rezultatul: fericire mare pe capul Ministerului, supărare pe măsură pentru pălmaşul de rând care trebuie să suporte corupţia, mizeriile sistemului şi nu în ultimul rând să trudească pentru bunăstarea celor de sus.

    Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A. Copyright © 2024

error: Content is protected !!