În dosarul falsificatorilor de carduri bancare, 20 de suspecţi au fost audiaţi la sediul DIICOT Piteşti, iar nouă dintre ei au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Aceştia sunt Dumitru Copaci, de 36 de ani, fratele său, Ion Iulian, de 29 de ani, ambii acuzaţi şi de ultraj, Corina Ionaşcu, de 46 de ani, toţi din Răteşti, Sandu C., de 50 de ani, din Piteşti, Ion C., de 64 de ani, din Căteasca, Titus F., de 57 de ani, Virgiliu C., de 37 de ani, ambii din Bucureşti, Constantin Cătălin P., de 32 de ani, din Constanţa, şi Victor Cocorodă, de 44 de ani, din Rovinari, Gorj.
Ieri, şapte dintre ei au fost prezentaţi instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă. Magistraţii Tribunalului Argeş au decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Dumitru Copaci şi a lui Victor Cocoroadă, iar Corina Iancu a fost plasată în arest la domiciliu. Totodată, Titus F., Virgiliu C. şi Constantin Cătălin P. au fost puşi sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, iar instanţa a dispus punerea în libertate a lui Sandu C. Procurorii DIICOT au contestat decizia, iar procesul va fi judecat de Curtea de Apel Piteşti.
Vă reamintim că suspecţii au confecţionat dispozitive de copiere a datelor de pe carduri bancare şi de alimentare cu carburant. Apoi, au realizat clone ale cardurilor autentice, pe care le-au folosit la benzinării din România şi din Luxemburg, unde au alimentat fraudulos, în interesul altor persoane, combustibil diesel în valoare de circa 50.000 euro. De asemenea, clonele au mai fost utilizate la retrageri în numerar de la ATM-uri din Taiwan, Hong Kong ori Republica Dominicană. Potrivit anchetatorilor, au fost păgubiţi 25 de cetăţeni din Suedia, Finlanda, Olanda, Italia, Danemarca, Belgia şi Estonia.
Pentru soluţionarea cauzei, autorităţile judiciare române au beneficiat de sprijinul colegilor din Suedia, Finlanda, Danemarca şi Luxemburg, la sediul Eurojust fiind organizate reuniuni de coordonare.