Sunt două lucruri distincte! Calificarea alb-violeților în play-off a fost un succes nesperat. Echipa a jucat, totuși, cu ambiție la Botoșani și a avut și noroc. În viață, oricât de tare te-ai simți, ai nevoie și de noroc! Parcursul în play-off a fost însă catastrofal. Plecată de pe locul al patrulea în sezonul regular, echipa apărea, în fața suporterilor, capabilă pentru a termina pe locurile 4-5.
Viziunea realistă te împiedică însă să crezi că piteștenii aveau resursele potrivite în luptă cu CFR, FCSB, Universitatea Craiova. FC Voluntari a știut când și cum să apese pe „accelerație” și iat-o pe locul al patrulea, iar Farul merită laude. Eșecul clubului se discută, totuși, în compania celor mai buni din campionat. Echipa s-a dovedit însă a fi prea mică pentru o miză atât de mare! Prepeliță – întâmpinat de câteva ori cu „Demisia-demisia!”- nu poate fi privit ca principalul vinovat! Ce să fi făcut!?!
La o conferință de presă declara: „Ne-am depășit condiția! În primul an de Liga I ne-am salvat de la retrogradare, iar în al doilea ne-am calificat în play-off.” Obiectiv, așa este! Când, însă, în ultimele etape încasezi 15 goluri și atacul este de tot râsul, apare o problemă evidentă: valoarea lotului. Aici e buba! Mă întreb: ce s-ar fi întâmplat cu această echipă dacă evolua în play-out? Nu cumva era o candidată la retrogradare? Mentalitatea dovedită, determinarea sub orice critică, „caracterul” jucătorilor (sintagmă tot mai folosită de antrenori), toate te duc cu gândul aici.
Întrebat despre îmbunătățirea lotului, Prepeliță a spus ceva care atrage atenția: „Sperăm să fim mai inspirați!” Ce înseamnă aceasta? Să transferi calitate, căci aceasta a lipsit echipei în play-off. Singurul joc mai acătării a fost acasă, cu FCSB, când a pierdut în ultimele secunde! Acum, în final, s-au spus lucrurilor pe nume: și Prepeliță, și Vlădoiu au acuzat lipsa de valoare – pentru acest nivel al competiției – a lotului.
Așa este: jucătorii și-au bătut joc de condițiile bune asigurate (toate drepturile la zi!), au compromis imaginea unui club cu tradiție, cu succese în fotbalul românesc! Ce rămâne de făcut? Cu pricepere, calm, cu simțul echilibrului în toate, cu o campanie bine gândită de transferuri, se poate începe un nou drum. Istoria glorioasă a clubului continuă să fie – așa cum am spus-o adesea – un handicap (țintă, deocamdată, de neatins) pentru echipa actuală. Este vorba de un deficit de standard față de „echipa lui Dobrin!”
P.S. Felicitări Primăriei, modestei și ambițioasei echipe Mioveni, sclipitoare la goluri în meciul cu Rapid. S-a salvat merituos de la retrogradare.