Gândită cu scopul de a produce „schimbarea la față” a urbei, acțiunea intitulată generic „Stop chioșcăreala în Pitești!” a fost pusă la cale de primarul Cristian Gentea și city-managerul municipiului, Lucrețiu Tudor. Intenții dintre cele mai nobile pentru a elibera domeniul public de toate barărcile, gheretele, tarabele insalubre, deteriorate, inestetice.
O muncă deloc simplă pentru că a fost nevoie de inventarierea tuturor acestor „construcții” tip chioșc. Apoi a fost verificat „statutul” fiecăruia pentru a se descoperi proprietarul ori cel care concesionase de la vreo firmă, precum și situația fiscala, dacă a achitat sau nu taxele și impozitele aferente etc. O muncă laborioasă. Rezultatele au apărut după câteva luni, multe chioșcuri aflate în paragină au dispărut spre bucuria locatarilor din zonă care reclamau că în ele se adăpostesc oameni ai străzii iar mizeria și mirosul sunt insuportabile.
Lucrurile s-au schimbat în bine iar acțiunea urmează a se prelungi și în anul care tocmai a început. Ne semnalează câțiva cititori fideli ai cotidianului nostru că „pesemne acțiunea s-a împotmolit” deoarece primăria nu a reușit să „rezolve” problema „celui mai urât” dintre chioșcurile care au existat vreodată în municipiul Pitești! N-am crezut nici noi până nu am văzut la fața locului. În vecinătatea Școlii N. Bălcescu, pe strada cu același nume, în dreptul Complexului Comercial „John” există într-adevăr o ruină care va fi fost cândva un chioșc al cărui profil s-a pierdut demult în negura timpului. Când și al cui a fost, ce s-a vândut acolo, cum de a rezistat în timp și nu a atras atenția primarilor pe care i-a avut Piteștiul până în 2020? Suntem de acord cu cei care ne-au sunat și susțin că „dihania” duhnitoare zgârie privirea oricui.
Chioșcul în formă de baracă mâncată de rugină, cu placaje putrede, resturi de tablă ruptă, este o amestecătură hidoasă de fier și lemn cu geamuri sparte prin care răzbate ploaia. Un miros greu de mucegai izbește simțul olfactiv al oricărui trecător. Cât despre cel vizual…nu mai e nimic de adăugat, aspectul „construcției” fiind al unui cavou părăsit! Primarul Cristian Gentea și-a propus să schimbe „fațada” urbei pe care o păstorește și acțiunea „stop chioșcăreala!” a fost apreciată de cetățeni. În centrul orașului, în acestă privință s-a făcut ordine. La fel și prin cartiere. Judecând după fermitatea cu care s-a pus planul în practică, suntem convinși că e o chestiune de timp până când conducerea primăriei va rezolva și „cazul” acestui chioșc monstruos de lângă Școala N. Bălcescu, pentru a infirma astfel bănuiala unora că acțiunea „stop chioșcăreala!” s-ar fi împotmolit.