„Când nu poţi ierta pe cineva, gândeşte-te că duci toată viaţa în spate acea persoană”
Trupul este templul sufletului şi trebuie să avem grijă de ambele prin iubire, dăruire şi stil de viaţă corespunzător. La dezbaterea „Sănătate prin spiritualitate”, dr. Mariana Constantin, medic de medicină holistică şi alternativă, a vorbit despre încercările dure care i-au schimbat viaţa, modul de gândire şi cariera. Invitata evenimentului organizat, recent, de Centrul Cultural Piteşti – în cadrul proiectului de dezvoltare personală „Viaţa merge înainte” – a făcut şi o serie de recomandări de care avem cu toţii nevoie.
Povestea
Din cauza soţului căruia îi plăcea alcoolul, Mariana Constantin a avut o căsătorie mai zbuciumată şi a recurs la despărţire, cu binecuvântarea părintelui duhovnic. După divorţ, doctoriţa a rămas pe drumuri cu cei doi copii şi plină de datorii. A pierdut absolut tot, dar nu l-a pierdut pe Dumnezeu. Pentru a-şi cumpăra o locuinţă s-a îndatorat la bănci. O încurcătură fiscală a împins-o să facă o alegere proastă, girând cu casa o aşa-zisă prietenă care s-a dovedit a fi o impostoare. Rămasă, din nou, şi fără casă, şi fără bani, doamna Constantin a avut, încă o dată, puterea să meargă mai departe.
Mariana Constantin: „Ideea este că nu am avut nici măcar o fracţiune de secundă un sentiment de ură sau de ranchiună pentru acea femeie. Ea mi-a făcut o propunere, să o girez. Alegerea mi-a aparţinut. Ea nu mi-a pus pistolul la tâmplă. Noi suntem suma alegerilor pe care le facem în viaţă. Eu am ales prost, aşa că am plătit”.
Iertarea
Dr. Mariana Constantin le-a explicat celor prezenţi că aşa cum iubirea, la nivel de spirit, e cea mai înaltă vibraţie, iertarea, la nivel de fiinţă umană în trup, este cea mai puternică vibraţie. De aceea trebuie să iertăm.
Mariana Constantin: „Iubirea şi iertarea vindecă. Când nu poţi ierta pe cineva, gândeşte-te că duci toată viaţa în spate acea persoană, cu toate păcatele sale. Gândul este cea mai mică particulă din univers, dar este cea mai puternică. Trebuie să avem mare grijă ce gândim. Nu degeaba se spune: ai grijă ce gândeşti că s-ar putea să ţi se întâmple… Este legea atracţiei universale care nu ne iartă, legea rezonanţei, nişte legi care ţin de fizica cuantică”.
Blocajul
Invitata dezbaterii a spus că orice emoţie provoacă un blocaj energetic şi că boala apare în organism atunci când blocajul persistă. Pe de altă parte, este foarte greu să conştientizăm ce probleme avem, pentru că multe vin din subconştient.
Mariana Constantin: „Programele care se pun la nivelul subconştientului de când ne naştem se descarcă pe parcursul vieţii noastre în anumite momente şi ne întrebăm: oare de ce sunt anxios, oare de ce sunt depresiv, oare de ce am furie? Programele care se descarcă produc aceste emoţii. Iar orice emoţie provoacă blocaj energetic. Important e ca omul să conştientizeze care-i sunt problemele. După ce a făcut primul pas urmează alegerea şi acţiunea. Oamenii nu sunt răi, sunt buni; acţiunile lor sunt greşite. Îi citim prin bolile pe care le au, pentru că orice emoţie provoacă un blocaj un meridian energetic. Atunci când un blocaj persistă un an-doi, se îmbolnăveşte organul. Furioşii sunt oameni aprinşi la faţă, roşii, cu ochii bulbucaţi; e clar că ei au blocaj pe meridianul ficatului. Panicoşii, cei cu atacuri de panică, cu anxietate se îmbolnăvesc de rinichi. Şi rinichii sunt pe meridian cu alte organe, spre exemplu cu urechile”.
Boala
În momentul în care ne-am vindecat înseamnă că am urcat pe un alt plan al conştiinţei, înseamnă că prin suferinţă ne-am maturizat cumva.
Mariana Constantin: „Este foarte multă lume bolnavă. Dar boala este cel mai bun prieten, pentru că ea ne semnalizează când e ceva în neregulă cu noi. Din păcate, suferinţa este singura care ne ajută să evoluăm, să conştientizăm ce greşeli am făcut. Abia atunci vine vindecarea. Majoritatea bolilor pleacă de la acidoză. Acidoza este cauza tuturor îmbolnăvirilor. Toate bolile autoimune care există acum, cancerele au la bază procesul de acidoză.”
Apa
Doctoriţa Constantin a povestit şi despre apa vie cercetată de Henri Coandă, pe care savantul român a căutat-o călătorind în diferite zone geografice ale lumii, populate de oameni centenari.
Mariana Constantin: „Noi ne naştem alcalini. Noi la naştere suntem 90% apă; pe parcursul vieţii ne mai deshidratăm şi ajungem pe la 70% la maturitate. Apa este matricea vieţii. Pe lângă nişte proprietăţi şi parametri extraordinare pe care le are, apa are o foarte mare calitate, aceea că are memorie. Apa este singurul element de pe pământ care are memorie. Memoria apei nu poate fi schimbată. Cercetători din toată lumea au încercat de-a lungul timpului să schimbe memoria apei. Studiile au pornit de la Henri Coandă. El a studiat foarte mult apa. A umblat pe glob să găsească surse de apă vie. Şi a găsit undeva în Pakistan, unde oamenii trăiau până la 125 de ani pentru că beau, dintr-un gheţar albastru, vechi de mii de ani, apă vie, structurală, plină de minerale”.
Dualitate
Noi suntem o dualitate. Suntem spirit şi trup. Spiritul înseamnă 99% şi trupul, 1%. Tot ce e la nivelul spiritului se reflectă asupra trupului. Trupul este şi vehicul, dar e şi templu. Este templu pentru sinele suprem şi vehiculul care duce spiritul pe parcursul scurtei noastre călătorii pe pământ. Trebuie să avem grijă de spirit prin credinţă, iubire, iertare, dăruire, integritate, disciplină. Iar pentru a avea un trup sănătos e nevoie de un stil de viaţă corespunzător; să ne hrănim cum trebuie, să ne odihnim, să facem mişcare. Acestea sunt alte concluzii ale dezbaterii. Expunerea dr. Mariana Constantin a fost acompaniată de intervenţiile pline de nerv şi sens ale poetei Simona Vasilescu (de meserie inginer constructor), titulara proiectului „Viaţa merge înainte”.
2 Comentarii
Anonim
Şi eu care m-apucasem să citesc serios, cu cele mai bune gânduri !!! Femei-impostoare (Fecioru-Voropkievici)!! !Aceasta spune că e „doctor”. Bine că nu e…medic…Mulțumim , Doamne! Dar, de ce la Centul Cultural („Casa cărții”) !! ???…
Anonim
Ziarul ARGEŞUL nu poate coborî atât de mult incât să-şi considere cititori/cititoarele (mai ale) drept nişte „idio/ți/ate” care „se uită-n gura”unei…ŞARLATANE , „culeasă” de pe cine ştie unde de conducerea veleitară şi incompetentă actuală a Centrului Cultural de la „Casa Cărții”!!!….Păi, am ajuns s-o regretăm pe Denisa cu… „moaştele” ei…cu tot (pelerinaje !) !!!