În urmă cu vreo două săptămâni vă prezentam modul în care a înţeles Poliţia Locală să facă ordine prin parcările din Piteşti. Agenţii au fost solicitaţi în zona „Lidl” Depou, mai precis în parcarea de la blocul B41, pentru că un cetăţean a parcat maşina pe un loc rezervat, tip reşedinţă. Omul venise de la Bucureşti în vizită la părinţii săi şi a lăsat maşina în parcare, ştiind că locurile de la blocul respectiv (unde are şi adresa de domiciliu din acte) nu fuseseră atribuite de primărie locatarilor.
A încercat să le explice agenţilor că nu a ştiut că fuseseră atribuite cinci locuri şi că va pleca de acolo, dar, pentru a-şi arăta „muşchii”, poliţiştii locali i-au aplicat o amendă de 400 lei. Mai mult, după ce tatăl omului a coborât în parcare să vadă ce se întâmplă, a fost amendat şi el pe motiv că a provocat scandal. Agenţii aveau de partea lor regulamentul şi au acţionat la solicitarea unui cetăţean care se considera afectat că locul său de parcare a fost ocupat de alt şofer. Ne întrebam la vremea respectivă de ce agenţii nu l-au amendat şi pe cel care i-a solicitat, în condiţiile în care şi acesta încalcă prevederile locale, în sensul că pe locul de parcare rezervat de la primărie şi-a inscripţionat cu vopsea pe asfalt numărul maşinii şi specificaţia „Rezervat”.
Conform Regulamentului privind atribuirea în folosinţă a locurilor de parcare situate în parcările de reşedinţă amenajate în Piteşti, la art. 12, pct. e, se stipulează clar că sunt interzise „amplasarea oricărui tip de indicatoare, marcaje sau înscrisuri care să indice sau să sugereze rezervarea locurilor de parcare, fără avizul Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului”.
Din câte ştim noi, până acum în acest caz nu a fost aplicată nicio sancţiune, dar punem acest lucru pe seama faptului că poliţiştii locali sunt foarte puţini şi au prea multe treburi pe cap… Se vede acest lucru şi din faptul că, zilnic, la unul dintre colţurile blocului respectiv „poposeşte” un echipaj de la Locală, chipurile având acolo un punct fix pentru zona Prundu. Dar punctul fix este… chiar fix.
Nu s-a schimbat nimic, dar…
Deşi poliţiştii locali îşi fac veacul prin apropiere, în continuare şoferii de camioane şi microbuze ale unor firme ocupă locurile de parcare de pe lângă blocuri fără a fi luaţi la întrebări de cineva.
Într-un final, după mai multe articole apărute în ziarul „Argeşul”, la sesizările locatarilor, Poliţia Locală Piteşti, prin vocea purtătorului de cuvânt Bogdan Aristănţoiu, ne-a „înştiinţat” că începând de azi agenţii locali vor face ordine, cel puţin în parcările unde s-au făcut sesizări de acest gen, implicit şi în parcarea din zona „Lidl” Prundu.
Vom trăi şi vom vedea…
Un Comentariu
Ioan
Deci la blocuri…au apărut parcările de tip reședință care se presupune ca ar trebui ocupate de cei care locuiesc în blocul respectiv dar…dacă cei care locuiesc în bloc au mai multe mașini decât locurile de parcare…sau sunt mai putine masini decat locuri de parcare….aceste locuri de parcare nu pot fi obligatoriu rezervate decât dacă locatarul blocului își face rezervare cu taxa platita la Primarie…și semnalizarea corespunzatoare…restul trebuie sa rămână libere… altfel se produce o discriminare intre cel care locuiește în bloc și considera ca are loc de parcare rezervat și cel care locuiește în același bloc și își plătește taxa de rezervare….unde nu-i cap…vai de picioare. Cum sa sancționeze o persoana care parchează mașina pe un loc liber…ne rezervat…fără taxa…intr-o parcare de reședință…Poliția Locala…se ocupa mai degrabă cu protecția… infractorilor…știu ei care….sancționand abuziv…acolo unde nu este cazul.