În urma solicitării primite de la autorităţile competente din Statele Unite ale Americii, aproape 100 de poliţişti din strucuturile de combatere a criminalităţii organizate din Bucureşti, Craiova, Cluj, Ploieşti, Piteşti, Olt, Ilfov, Ialomiţa, Teleorman şi Vâlcea, sub coordonarea DIICOT, au efectuat 27 de percheziţii la domiciliile unor suspecţi de fraudă informatică şi spălare a banilor.
Victimele erau cetăţeni americani, iar la percheziţii au participat şi agenţi ai Secret Service. Niciun argeşean nu este implicat în această escrocherie care a produs un prejudiciu de 34.000.000 dolari. 14 suspecţi au fost extrădaţi în SUA.
Din verificări a rezultat că, prin intermediul unor site-uri de comerţ electronic, membrii grupului ar fi postat anunţuri cu marfă care, în realitate, nu exista, convingând victimele să trimită bani pentru bunurile comandate (inexistente).
În urma descinderilor au fost ridicate sau indiponibilizate 51 de telefoane mobile, 8 hard disk-uri, 40 de memory stick-uri, 32 de laptop-uri, 12 tablete, 5 de unităţi centrale PC, 86 de medii optice (CD/DVD), un aparat foto, 11 carduri bancare, 3 carduri de memorie şi 2 autoturisme (în valoare aproximativă de 61.000 de euro). De asemenea, au mai fost ridicate sumele de 207.600 de lei, 24.500 de euro, 5.000 de dolari şi 5.500 franci elveţieni.
Anchetatorii au mai dispus instituirea sechestrului asigurător pe şapte terenuri, o casă şi două apartamente cu o valoare totală estimată de 310.000 de euro.
2 Comentarii
RI
Hacker-i !!!! Moaaaaa !!! Ce tare !!!!
De fapt este vorba de niste persoane care doar au folosit calculatoare ca sa puna niste anunturi false. Adica niste marlani. Unde este hacker-ul ?
Faceti reclama unor imbecili. Hackeri … te apuca plansul.
Un hacker este de fapt: Persoană care incearca sa obtina acces neautorizat la un computer sau la datele detinute in acesta.
Anonim
Nişte idioți „se bat” …în / pe „definiții”(care sunt operații logice formale, dar n-au nici o relevanță, dacă sunt rupte de context-ansamblu/ întreg – şi mai ales de motivația şi scopul cunoaşterii/acțiunii si de efectele produse) ! Este evident că cei căutați de Poliție, în acest caz, sunt INFRACTORI („hacker-i” sau „utilizator-i” de „site-uri”). Iată, însă, că „infractorii”, între ei, au şi o „noblețe” , o „ierarhie” şi titluri „nobiliare”! Dar, hoții/tâlharii sunt ce sunt , nu datorită „uneltelor” folosite de ei, ci datorită motivației şi scopului acțiunii lor efective ,…petrecute în timp şi spațiu („reale” sau/si „virtuale”) !