Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală a fost adoptat aseară de Camera Deputaţilor cu 175 de voturi „pentru”, 78 voturi „împotrivă” şi o abţinere, anunţă agenţiile de presă de la Bucureşti.
În varianta adoptată de deputaţii PSD şi ALDE, în noul Cod de Procedură Penală, expresia „suspiciuni rezonabile” este înlocuită cu „indicii temeinice”.
Lucruri care, corelate, vor face munca procurorilor şi a poliţiştilor extrem de dificilă şi care vin, evident, în sprijinul celor certaţi cu legea. Aceştia vor fi, de acum încolo, cu mult mai greu de „dovedit”.
„Grija pentru inculpaţi este evidentă. Audierea nu poate dura mai mult de 6 ore, putând fi reluată doar după o pauză de cel puţin 12 ore…Ulterior clasării unui dosar de către procurorul de caz, procurorul ierarhic superior nu mai poate redeschide cauza pe interpretarea ei în fapt şi în drept, ci doar în situaţia apariţiei unor elemente noi. Deci, dacă procurorul de caz comite o eroare de apreciere în favoarea inculpatului, ea nu mai poate fi reparată din oficiu de prim procuror”, arată fostul preşedinte al USR, Nicuşor Dan, acum retras din viaţa politică.
„A fost introdus un motiv nou de revizuire: dacă nu toţi judecătorii din complet au semnat hotărârea, se poate solicita revizuirea. Prevederea este în totala neconcordanţă cu practica instanţelor.Adoptarea acestor modificări va încuraja activitatea infracţională în România, ţara noastră devenind un rai al infractorilor , în care pedepsirea celor vinovaţi va fi din ce în ce mai dificilă. Actuala coaliţie aflată la putere îşi urmează astfel pas cu pas planul de protejare a infractorilor, acesta fiind obiectivul principal al acestei guvernări”, a mai arătat dl Dan, într-un comunicat de presă.
Acest nou motiv de revizuire îi vine ca o mănuşă liderului PSD, dl Liviu Dragnea (cazul condamnării dânsului seamănă perfect cu amendamentul incriminat de dl Nicuşor Dan), care ar putea astfel cere revizuirea dosarului în care a fost deja condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.
De altfel, mulţi iniţiaţi în ale Dreptului consideră că acest amendament a fost iniţiat şi adoptat special pentru a-l favoriza pe dl Dragnea.
Vom reveni pe această temă.
Imaginea este de arhivă
4 Comentarii
Goargăș
,,Ăsta-i principiul legii: Mai bine să scape nouăzeci și nouă de vinovați decât să fie condamnat pe nedrept un singur nevinovat” (James Joyce)..,,Nu pot condamna în mod absolut decât cei care ar fi inocenți la modul absolut” (Albert Camus)…,,A pedepsi trebuie să insemne totdeauna a îndrepta. A suprima nu e a pedepsi” (Nicolae Iorga).
geo
Ati fost vreodata victima unei talharii? Sau a unui furt din propria locuinta? Daca da, nu ati mai vorbi asa. Este oribil acel sentiment! Este si mai dureros cand te adresezi politiei si ti se spune ca e practic e imposibil sa-l prinda pe faptas pentru ca au mijloace limitate. Acum este si mai rau, practic un infractor nu mai poate fi prins.
Ii sfatuiesc pe toti romanii sa-si procure arme necesare supavietuirii in societatea infractorilor pe care Dragnea o cladeste acum.
Am citit si eu ‘Strainul’ de Albert Camus . Cred ca la noi va fi vorba de un absurd in oglinda.
Goargăș
Vă înțeleg foarte bine revolta. Nici pe departe nu țin cu infractorii. Citatele se referă la o societate normală. P.S. Dragnea provine de la P.D.
Anonim
Să fim serioși, știți dumneavoastră vreun politician care să nu fie escroc , borfaș și hoț.
Cei mai mari infractori ai României sunt politicienii.