Răsturnare de situaţie la DNA după ce un magistrat care la un moment dat era considerat o posibilă alternativă la înlocuirea Laurei Codruţa Kovesi la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a renunţat la demisie.
Este vorba despre Daniela Lupu, procuror-şef al Serviciului Teritorial Piteşti al DNA, care cu patru zile în urmă îşi depusese demisia din funcţia deţinută şi îşi exprimase dorinţa de a părăsi direcţia.
În ziua în care trebuia să aprobe mutarea la un o altă unitate de parchet a procurorului Daniela Lupu, secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a luat act de retragerea demisiei magistratului. Daniela Lupu îşi prezentase demisia din funcţia de conducere şi dorea să se mute la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea.
„Secţia pentru procurori a CSM a luat act de renunţarea la cererea de eliberare din funcţia de procuror-şef al Serviciului Teritorial Piteşti din cadrul DNA, formulată de doamna procuror Lupu Daniela”, se arată în minuta de pe ordinea de zi soluţionată a şedinţei Secţiei pentru procurori a CSM care a avut loc în cursul zilei de marţi.
Daniela Lupu se află la conducerea DNA Piteşti din noiembrie 2013, după ce fostul procuror-şef, Călin Nistor, a fost promovat, alături de argeşeanul Marius Iacob, procuror-şef adjunct la nivel central al DNA (iar acum este procuror-şef interimar al DNA Central) când şefa Anticorupţiei era Laura Codruţa Kovesi. După expirarea mandatului a fost delegată pentru mai multe intervale succesive de şase luni. În octombrie 2018 a fost numită din nou de CSM în funcţia de procuror-şef al DNA Piteşti. Anterior, Daniela Lupu a îndeplinit funcţia de procuror-şef al Serviciului de Urmăriri Penale din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.
De când se află la conducerea DNA Piteşti, procurorul Lupu a avut parte şi de achitări de răsunet, cum a fost cea a fostului preşedinte al CJ Argeş, Constantin Nicolescu, şi a actualului trezorier al PSD, Mircea Drăhici.